Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele Aeriene suedeze au nevoie de 60-80 avioane de luptă Gripen noi

Din nevoia de a înlocui flota învechită pe care o deţine în prezent, aviaţia militară suedeză a decis că are nevoie de 80 de avioane de luptă Gripen noi.
În atare condiţii, Ministerul Apărării din Suedia a precizat că are nevoie de 60 – 80 de avioane. Aceasta, deoarece programul de modernizare a sistemului de avioane de luptă nu va începe mai devreme de 2020 şi va dura aproximativ 10 ani.
„Modernizarea avioanelor JAS-39 Gripen este necesară pentru a ne asigura că acest sistem este relevant din punct de vedere operaţional şi că, pe termen lung, apărarea noastră aeriană va fi printre primele din lume”, au declarat surse din minister, citate de Business News.

Grupul suedez furnizor de sisteme de apărare şi securitate Saab a menţionat, într-un comunicat de presă, că aceste modernizări „ar crea un loc mai mare pentru armament şi pentru mai mult combustibil, fapt ce conduce la o eficienţă sporită a aparatului, precum şi o durabilitate mai mare”.

Saab a mai spus că un radar mai performant şi un sistem îmbunătăţit de alertare şi contra-acţiune ar trebui incluse în programul de modernizare a avioanelor de luptă.

Sursa: comunicat SAAB, UPI

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Forţele Aeriene suedeze au nevoie de 60-80 avioane de luptă Gripen noi”

  1. Fenchea Marius says:

    Gripen NG va avea comenzi, asta inseamna ca are sansa sa devina chiar mai ieftin decat Gripen C/D-ul actual, 60-80 de avioane in Suedia + 22 in Elvetia si inca 36 de posibile avioane in Brazilia ar asigura un portofoliu de comenzi impresionant. Eu unul nu inteleg de ca Romania nu ia in calcul oferta SAAB si de ce nu cere un RFQ pentru Gripen C/D si NG in contrapartida la F 16 Block 50/52 americane ca de second hand-uri banuiesc ca nu mai este cazul sa vorbim.