Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele americane sunt pregătite să contracareze un eventual atac lansat de Coreea de Nord

“Forţele americane şi sud-coreene sunt pregătite pentru un eventual atac ce ar putea fi lansat de Coreea de Nord, indiferent de starea de sănătate a liderului nord-coreean Kim Jong Il sau de situaţia politică din această ţară”,  a declarat comandantul trupelor americane din Coreea de Sud, General Walter L.Sharp.

Generalul american a mai spus că “liderul nord-coreean ar trebui să înceteze să ameninţe lumea cu teste nucleare şi cu rachete, să aibă grijă de populaţie şi să-şi respecte angajamentele care prevăd abandonarea programelor nucleare.

În cazul în care eforturile diplomatice eşuează, generalul american s-a declarat absolut încrezător că SUA şi Coreea de Sud pot intercepta rachete nord-coreene lansate înspre sud şi pot anihila cu succes orice atac nord-coreean maritim sau terestru.

SUA şi statele vecine Coreii de Nord au solicitat întărirea sancţiunilor impuse de ONU Coreii de Nord.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.