Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele de securitate libiene au deschis focul din elicopetere asupra manifestanţilor

Forţele de securitate libiene au deschis focul de la bordul unor elicoptere asupra manifestanţilor adunaţi sâmbătă, 19 februarie, la Benghazi.
Un medic care a asistat la incident a afirmat că zeci de răniţi au fost internaţi în spital, majoritatea având răni provocate de arme de foc.

“Situaţia este critică acum. Oraşul este efectiv sub asediu”, a precizat surse CNN, citate de MEDIAFAX.

Conform unui bilanţ anunţat sâmbătă de Human Rights Watch, confruntările din ultimele trei zile din Libia s-au soldat cu cel puţin 84 de victime. Potrivit bilanţului HRW, realizat pe baza unor discuţii telefonice cu personalul spitalelor libiene şi cu martori oculari, în cursul protestelor de joi au fost ucise 20 de persoane la Benghazi, 23 la al-Baida, trei la Ajdabiya şi trei la Derna.

Surse medicale au declarat că alte 35 de persoane au fost ucise vineri la Benghazi, unde forţele de securitate au deschis focul asupra manifestanţilor.

“Forţele de securitate ale (liderului libian) Muammar Kadhafi trag asupa cetăţenilor libieni şi ucid zeci de persoane numai pentru că acestea cer schimbare”, a declarat Joe Stork, director-adjunct pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord al Human Rights Watch.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.