Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forțele irakiene au reușit să recupereze un sat afltat la sud de Mosul

Foto: http://www.dnaindia.com/

Foto: http://www.dnaindia.com/

Forțele irakiene au reușit să preia controlul de la militanții DAESH asupra localității Imam Gharbi, un sat din sudul orașului Mosul.

            Operațiunea a făcut parte din următoarea fază a campaniei guvernului irakian susținut de SUA ce are ca rol alungarea gruparii teroriste din Irak și de a le dezmembra auto-proclamatul califat.

            Colonelul poliției irakiene Kareem Aboud a declarat că forțele guvernamentale au preluat controlul deplin asupra satului Imam Gharbi dimineața zilei de joi 20 iulie a.c. . Aceștia au descoperit de asemenea și cadavrele a doi jurnaliști irakieni care au fost uciși acolo.

            Primul ministrul Haider al-Abadi a declarat victoria asupra grupării DAESH în  orașul Mosul pe data de 10 iulie, după o bătălie ce a durat nouă luni, marcând cea mai mare înfrângere pentru grupul musulman Sunni.Dar militanții DAESH au reușit să captureze majoritatea Imam Gharbi-ului, aflat pe malul vestic al râului Tigris, la aproximativ 70 de kilometri sud de Mosul, în timp ce forțele irakiene încearcau să își recapete controlul asupra orașelor capturate în timpul ofensivei grupării din 2014.

            Acum că au rămas fără Mosul, controlul grupării teroriste în Irak va fi redus doar la zone rurale și de deșert la vest și la sud de oraș.

 Zinca Răzvan-Petru, InfoMondo Militar

Sursa: Reuters

 

 

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.