Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele irakiene instruite de un număr mai mare de militari americani

militari americani in Irak. foto militariassodiproSUA intenţionează să trimită 600 de militari în Irak pentru a contribui la instruirea forţelor de securitate irakiene în ofensiva pentru eliberarea oraşului Mosul, ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic. Anunţul a fost făcut de Casa Albă, potrivit ABC News, citat de MEDIAFAX.  Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a anunţat în urmă cu câteva ore,  că “trupele americane vor contribui la procesul de instruire şi vor oferi informaţii militare armatei irakiene în operaţiunea de eliberare a oraşului Mosul, ocupat de terorişti”.


În prezent, în Irak sunt cel puţin 4.560 de militari care protejează reprezentanţe diplomatice şi oferă consultanţă serviciilor de securitate
irakiene.

Informaţiile privind suplimentarea efectivelor au fost confirmate de guvernul de la Bagdad.
“Preşedintele SUA, Barack Obama, a fost consultat în legătură cu o solicitare a Guvernului irakian în sensul suplimentării instructorilor şi consilierilor militari”, a transmis premierul irakian, Haidar al-Abadi, citat de Al Jazeera.

MEDIAFAX, ABC News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.