Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele pentru operaţii speciale al SUA au achiziţionat sisteme de armament Carl-Gustaf de la Saab

Sistem Carl-Gustav foto Saab

Comandamentul de operaţii speciale al SUA a semnat un contract cu compania suedeză furnizoare de sisteme de apărare şi securitate Saab pentru achiziţia a unor sisteme portabile de armament, modelul Carl-Gustaf, în valoare de 25,8 milioane de dolari.

Sistemele vor fi livrate până în iulie 2013.

Sistemul Carl-Gustaf, cu alibrul de 84mm, poate folosi o gamă largă de muniţii atât anti-personal cât şi anti-blindate. Generaţia M3 dispune de capabilităţi sporite pentru folosirea muniţiei de iluminare dar şi de o greutate scăzută. Deşi aflat în folosinţă de peste 50 de ani sistemul a suferit numerose îmbunătăţiri aflându-se în prezent în înzestrarea a 40 de armate.

„Faptul că acest sistem se află în serviciul Comandamentului de operaţii speciale al SUA şi că a fost testat în luptă este încă o dovadă a încrederii pe care acest client o are în compania şi în produsele noastre”, a declarat Dan-Åke Enstedt, Preşedinte Saab America de Nord.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Forţele pentru operaţii speciale al SUA au achiziţionat sisteme de armament Carl-Gustaf de la Saab”

  1. Cip says:

    Operatiuni bancare, da. Operatiuni speciale, nu. Operatii speciale, da. Just ask the local gentry. Deci, Special Operations Command, inseamna Comandamentul pentru Operatii Speciale si nu Comandamentul de operaţiuni speciale. Nu-mi spuneti ca nu a veti un consultant cat de cat militar.

  2. rdancuta says:

    Ne cerem scuze. Aveti dreptate. Am intrat si noi in limbajul de lemn al jurnalistilor.

    RD