Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fost angajat al Pentagonului a spionat pentru China

Un fost angajat al Pentagonului, care a avut acces la documente secrete, a fost acuzat de un tribunal federal din Statele Unite de spionaj în favoarea Chinei. Locotenent-colonelul James Wilbur Fondren, fost director adjunct în cadrul Comandamentului american pentru Pacific, filiala Washington, a fost arestat la jumătatea lunii mai.

El a fost acuzat de conspiraţie în vederea transmiterii de informaţii clasificate unui agent chinez. Anunţul a fost făcut de Departamentul de Justiţie al SUA.

Acum în vârstă de 62 de ani, Fondren a acţionat în perioada noiembrie 2004 – februarie 2008, se arată în rechizitoriul redactat de tribunalul federal, citat de ediţia online a publicaţiei Philadelphia Inquirer.

Capetele de acuzare sunt următoarele: furnizarea de informaţii clasificate unui agent străin, acţiuni în calitate de agent al unei ţări străine şi declaraţii mincinoase făcute în faţa agenţilor FBI.

Dacă se dovedeşte  că se face vinovat de toate acestea, James Wilbur Fondren riscă 60 de ani de închisoare.

Sursa: Philadelphia Inquirer

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.