Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fost ministru al Apărării, despre situaţia din Ucraina

Ioan Mircea Pascu. foto hotnewsFostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, consideră că trebuie convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pe tema violenţelor din Ucraina. Acesta este de părere că este necesară “mai multă unitate şi dinamism pe această chestiune”.

“Suntem o ţară de graniţă şi avem un obiectiv naţional – să spunem aşa – integrarea Moldovei în Uniunea Europeană. Acestea sunt obiectivele noastre: pe de o parte, securitatea noastră, pe de altă parte, chestiunea de sprijinire în continuare a Moldovei. Ele pot să se suprapună la un moment dat, dacă situaţia se deteriorează, situaţia de securitate se deteriorează în zona Moldovei. Dar în acelaşi timp, eu, personal, fiind implicat în asemenea tipuri de acţiuni multă vreme, mă mir că n-a fost convocat încă un CSAT”.

Potrivit lui, “CSAT ar trebui să discute anumite ipoteze legate de situaţia din Ucraina şi despre măsurile pe care România poate să le adopte în funcţie de aceste ipoteze”.
“Acest lucru ar trebui să fie pus la punct de către cei care sunt plătiţi să facă lucrul acesta şi să se ia anumite decizii. În caz că se întâmplă ceva, suntem pregătiţi să luăm deciziile A, B, C. Deci, asta e chestiunea pe care aş vedea-o eu la un CSAT. Plus, o poziţie unitară. Până acum, n-am avut decât câteva declaraţii legate de situaţie, una-două venite de la Cotroceni, alta, de la domnul Corlăţean, la Buruxelles. Deci, ne-ar trebui, după părerea mea, mai multă unitate şi dinamism pe această chestiune”, a adăugat eurodeputatul PSD.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Fost ministru al Apărării, despre situaţia din Ucraina”

 1. Cenzura ne face mai liberi si mai informati ?
  devanewyork.blogspot.com

 2. ION says:

  “Este clar ca o criza majora in Ucraina sau, si mai rau, scindarea tarii, va afecta grav securitatea Romaniei si va pune in dificultate agenda europeana a Moldovei. Redeschiderea problemei granitelor in cazul Ucrainei risca sa destabilizeze unele state din Balcani (alta vecinatate a Romaniei).
  Asadar, Romania are un interes puternic ca Ucraina sa fie un stat stabil, democratic, prosper, ancorat in Occident.
  In timp ce Ucraina trece in continuare prin momente grele, Romania poate pune inca de astazi bazele unei resetari in relatiile bilaterale oferind tratament si reabilitare celor raniti pe Maidan. Va fi un pas simbolic important prin care cei care au castigat libertatea in 1989 ii vor sprijini pe cei care au aparat-o recent”.

 3. Lunetistu' says:

  Nemuriciu sa ajute 45 milioane de locuitori sau pe cei 200.000 de romani?
  Cat despre dragoste sa nu uitam platoul continental – insula Serpilor si canalul Bastrai. Ca daca ma infurii le spun pe toate!

 4. JUDOKAS says:

  DE PRECIZAT … redactata in lb CHINEZA

 5. Atat says:

  Ioan Mircea Pascu e doar un mason sluga a iluminatilor.Atat

 6. Atat says:

  Libertate …Haa haaaa haaaa .Asa ceva nu exista in lumea asta..E doar o manipulare o iluzie pentru vulg.In Ucraina sau batut pentru resurse si sclavi rusii cu lojele iluminatilor..