Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fost ministru al apărării – într-un dosar instrumentat de procurori

Ioan Mircea Pascu. fost ministru al apărării. foto. defense.gov

Numele fostului ministru al Apărării, Ioan Mircea Paşcu, apare într-un dosar instrumentat de procurori. Motivul:acesta ar fi făcut afaceri ilegale cu un om de afaceri, Ioan Ciocan.

Acesta din urmă este ginerele deputatului Gheorghe Ciocan.

Dosarul este disjuns din cel în care fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Din dosar reiese că Ioan Mircea Paşcu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Ioan Ciocan, cercetat şi el în dosarul lui Borbely, să câştige mai multe licitaţii la M.Ap.N.

Ioan Mircea Paşcu l-ar fi ajutat pe ginerele prietenului său să obţină mai multe contracte avantajoase cu statul. Astfel,Ioan Ciocan obţinea preferenţial contracte de la Ministerul Apărării pentru livrare de motorină şi alte produse. Afacerea era intermediată de Mircea Paşcu, prin relaţiile pe care le avea la minister. Din profitul obţinut de Ciocan în urma acestor contracte un procent ajungea la Paşcu.

Nu a fost singura dată când Ioan Ciocan a obţinut astfel de favoruri. Omul de afaceri este cercetat de DNA pentru că a executat lucrări de amenajare la un apartament din Capitală, pentru cuscra fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely. În schimb Ciocan a obţinut contracte de peste 10 milioane de euro cu Apele Române.

Sursa: România TV

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Fost ministru al apărării – într-un dosar instrumentat de procurori”

 1. yorick says:

  Iata ca dupa ce a fost silit sa taca,greu lucru,de catre emisarul american,astazi a deschis gura ! Din discursul-ordin tinut-dat in fata corpului diplomatic romanesc am aflat lucruri care in conceptia lui Basescu in mod categoric definesc un stat democratic membru UE si care arata ca in Romania puterea apartine(mai mult in mod definitoriu)poprului roman fiind dusa la indeolinire in Parlament de alesii neamului.Astfel :
  – Parlamentul a “facut tandari”institutiile de stat
  =Aceleasi institutii de stat asa tzandari cum erau(!) totusi au salvat statul de drept(institutii precum Parchet,CSM,Servicii secrete,Curtea Constitutionala).Rezulta ca cele mai sus enumerate au fost implicate in procesul electoral !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alo.Alooooo,Rusia ?,Siria?,Coreea de Nord ? veniti si luati lectii de la Romania :la procesul electoral trebuie sa participe parchetul,serviciile secrete si celelalte ! Cred ca Arbitrul(si)jucator regreta din tot sufletul ca armata nu a scos tancurile in strada ca ar fi evidentiat-o pozitiv si pe aceasta.
  -Ambasadorii au primit ordin in mod direct ca sa nu spuna(ceea ce toata lumea stie de fapt)ca Basescu a revenit la putere cu ajutorul puterilor straine,Germania si SUA si asta nu pentru ca i-ar fi lui rusine(?),nu,ci pentru ca le-ar deranja pe acele puteri ptr.ca nu-i asa ,nu da bine sa te amesteci in treburile interne ale unui stat membru UE si NATO !
  -Ministrul de externe Corlatean care se afla parca la un vernisaj ori juca rol de mobilier a fost asigurat de Basescu ca vor coabita excelent amandoi in momentul in care presedintele va instala la el in birou o legatura telefonica directa cu toate ambasadele iar acestea vor primi direct ordine de la Cotroceni! Corlatean poti pleca in concediu,mai draga !
  Nu a pomenit nimic de cei 7,5 milioane de votanti care i-au cerut demisia si nici de demonstratiile zilnice impotriva sa.Nici sa nu indraznesti !
  A venit la aceasta adunare plin de ura dar revitalizat de nunta Ebai care a fost o buna ocazie pentru Boc & sa-l pupe in spate dar mai ales sa-l imbarbateze pentru bataliile ce vor urma si au fost cantate cantece patriotice care numai la o nunta nu se canta !
  Individul acesta ,demis in fapt cat si moral,a acumulat atata ura de cand a fost silit sa taca incat este in stare de orice ! La cate declaratii contradictorii a dat nu numai in ultimele luni ci in toti cei 8 ani de cand din nefericire cica a condus Romania eu il banuiesc ca este lipsit de logica de ratiune dar si de rusine. De ura pe care am acumulat-o noi nici nu pomeneste si nici nu i-as dori sa o cunoasca !
  Nu va fi vorba de nici o demisie dar paguba-n ciuperci ! Basescule vei face totusi ceva bun fara voia ta,alegatorii de la parlamentare cand vor vota coalitia USL nu se vor gandi la Ponta si Antonescu ci la tine si la banda de hotzomani portocalii.

 2. gheo says:

  Cata dreptate ai si, … pacat …, privind si asezand in “balanta” cele doua “entitati”, nu stiu daca basescu este mai bun sau mai rau decat ponta-antonescu, cat timp oamenii/romanii o duc rau si platesc din “greu”, toti sunt la fel, … oamenii nu vor vota pentru ponta/antonescu ci, ai dreptate vor da un vot … contra lui basescu …, pacat ca este un vot nu tocmai corect, fara ratiune ci ifluientat.