Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fost ministru croat al Apărării – condamnat la 4 ani închisoare

Berislav Roncevici, fost ministru croat al Apărării în perioada 2003-2008, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri. Oficialul a fost judecat de un tribunal din Zagreb, în cazul achiziţionării unor camioane militare, potrivit AFP, preluat de Antena3.
Roncevici şi fostul său adjunct, Ivo Bacici, au fost găsiţi vinovaţi de “abuz de putere”. Cei doi au creat statului croat un prejudiciu de 1,4 milioane de euro, sumă pe care vor fi nevoiţi să o restituie.

Oficialii au achiziţionat 39 de camioane militare, în schimbul sumei de 4,7 milioane de euro, de la compania italiană Iveco. Achiziţia a fost realizată prin

intermediul unui concesionar croat, fără să se organizeze licitaţie.

În timpul procesului, Roncevici şi Bacici au declarat că sunt nevinovaţi şi au afirmat că vehiculele ce fuseseră propuse în cadrul licitaţiei respinse nu respectau criteriile tehnice.

Cei doi oficiali au posibilitatea de a face apel.

Berislav Roncevici a deţinut,  ulterior, funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Sursa: Antena3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Fost ministru croat al Apărării – condamnat la 4 ani închisoare”

  1. indisciplinatu says:

    oprea cat ar merita sa stea la parnaie pentru toate afacerile imobiliare derulate cu nutzica din plescoi si altele cate si mai cate????