Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fost ministru ucrainean al Apărării: “Rusia pregăteşte o agresiune de amploare împotriva Ucrainei

Secretarul adjunct al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, Mihailo Koval, fost ministru ucrainean al Apărării a declarat într-o intervenţie în direct la postul de televiziune ICTV, că “Ucraina se află, mai mult ca oricând, în pragul unei agresiuni de amploare din partea Rusiei”, citează România TV.

“Într-adevăr, trupe ruse sunt masate în prezent la frontiera cu Ucraina, în timp ce gruparea cea mai importantă de forţe ruse este dislocată în Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în luna martie) – circa 22.000 de militari. La graniţele noastre, de la Cernigov la Novoazovsk, precum şi pe alte patru direcţii sunt masate unităţi militare ruse”, a afirmat Koval, în emisiunea “Libertatea cuvântului”.

Tensiunile dintre Kiev şi Moscova au escaladat după ce la sfârşitul săptămânii trecute un obuz lansat dinspre teritoriul Ucrainei a lovit o casă din orăşelul Doneţk – din regiunea rusă Rostov. În urma acestui incident o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite.

Rusia a calificat incidentul drept  “o agresiune şi a ameninţat că acest fapt va avea consecinţe severe”. Mai mult, vicepreşedintele Consiliului Federaţiei, Evgheni Buşmin, a propus chiar aplicarea de “raiduri chirurgicale” pe teritoriul Ucrainei.

După ce speculaţii în acest sens au făcut multă vâlvă luni, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a catalogat “drept absurd un astfel de scenariu”.

Sursa: www.romaniatv.ro

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Fost ministru ucrainean al Apărării: “Rusia pregăteşte o agresiune de amploare împotriva Ucrainei”

 1. stops says:

  like it … RAID CHIRURGICAL = INCURSIUNE … (din limbaj prerevolut stil mihaios)

 2. Robert Horvath Sua says:

  Ucraina, Putin si blogherul trimis in misiune.

  Trupe speciale SUA si Germane se antreneaza in Bucegi
  Va fi un razboi de guerila si Putin va pierde.
  Va urma blogherul Gaby , trimis in misiune pe aici.

 3. Andy Extra says:

  Ce filme aveti in cap papagalilor nu mai inrositi fundul la germani si sua ca ati mai facut o data in 41 :)))))

 4. nebunul satului says:

  Astia [iudeo masonii slugile iluminatilor] zagrie la sange fundul ursului rus ca sa inceapa razboiul mondial si mai reduca populatia in regiunile unde se va mai putea traii dupa razboiul climateric actual.E si greu de ghicit dupa protocoalele inteleptilor sionului partea a doua ce urmeaza.

 5. nebunul satului says:

  zagrie =zgarie ; si = si sa