Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Lideri militari urmăriţi penal de procurorii militari anticorupţie

Colonelul (r) Cristian Bernevig, fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare este urmărit penal de procurorii militari anticorupţie, într-un dosar în care se verifică modul în care a dobândit locuinţa de serviciu.

Alături de acesta sunt urmăriţi penal şi contra-amiralul aflat în activitate Cătălin Dumistrăcel, generalul în rezervă Neculae Oţelea, recent condamnat definitiv de ICCJ la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul privind contractul de înstrăinare de tehnică militară scoasă din uz aparţinând societăţii Tofan Steel, comandorul în rezervă Nicolae Vlăduţiou, comandorul Uce Gigi Cristinel şi comandorul în rezervă Toader Cocârdan.

Toţi cei amintiţi au încălcat ordinele şi normele legale în vigoare, la momentul în care au cumpărat locuinţele de serviciu.

Acuzaţiile din dosar sunt de “abuz” şi “fals”, cei urmăriţi penal dobândind fără a avea dreptul locuinţele puse la dispoziţie de Armată.

Cătălin Bernevig este, totodată,  autorul unui accident rutier în care au murit cinci persoane – patru civili şi un militar. Accidentul a avut loc în decembrie 1997, când el se afla la conducerea Direcţiei de Informaţii a Armatei.

Colonelul (r) Cristian Bernevig, fost şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei este urmărit penal de procurorii militari anticorupţie, într-un dosar în care se verifică modul în care a dobândit locuinţa de serviciu.

Cristian Bernevig este, totodată,  autorul unui accident rutier în care au murit cinci persoane – patru civili şi un militar. Accidentul a avut loc în decembrie 1997, când el se afla la conducerea Direcţiei de Informaţii Militare.

În ajunul Crăciunului din anul 1997, colonelul Cristian Bernevig se afla în misiune, pe drumul de la Bucureşti la Predeal.

Era la bordul unui autoturism Volkswagen, iar la volan, şoferul său Tudor Bîrzoi. Pe la jumătatea drumului, pentru că şoferul a acuzat dureri ale articulaţiilor, cei doi au făcut schimb de locuri, Bernevig trecând la volan. Pentru că se grăbea, se pare că Bernevig  a intrat în localitatea prahoveană Bărcăneşti cu 140 km/h. La un moment dat, într-o curbă, Cristian Bernevig a pierdut controlul volanului şi a acroşat frontal un Cielo, în care se afla o familie cu doi copii.

Impactul a fost teribil: cei patru membri ai familiei Ionescu aflaţi în Cielo au murit, la fel şi şoferul colonelului, Tudor Bîrzoi.

A urmat o anchetă îndelungată. Bernevig a fost acuzat de ucidere din culpă, iar în martie 1999, Curtea Militară de Apel l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii au făcut recurs, iar dosarul a ajuns la Curtea Supremă de Justiţie.

În martie 2001, judecătorii de la Înalta Curte îl condamnă definitiv pe Bernevig la trei ani de închisoare, de data aceasta cu executare.

Sursa: MEDIAFAX, Adevărul

 

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

31 Responses to “Lideri militari urmăriţi penal de procurorii militari anticorupţie”

 1. coopernick says:

  Intr-o tara normala furtul si inselaciunea se pedepsesc cu inchisoare. Si se mai si recupereaza prejudiciul. Probabil ca urmeaza si altii. Acum ceva timp s-a dat publicitatii o lista mai lunga. Nu ma bucur, nu sunt trist desi unele nume imi sunt foarte cunoscute.

 2. coopernick says:

  Si cred, sper, ca expresia lideri a fost preluata de la un jurnalist civil.

 3. mos alecu says:

  @coopernick Februarie 14, 2014 at 9:26 pm :
  Nu numai jurnalistii civili folosesc termeni din limbeza …

  Este si un (fost) ziarist militar , colonel de pix , care limbocureste la americanezi de … mamă , mamă ! …
  Formularea “colonel de pix” o folosesc deoarece in armata romana exista colonei de infanterie , colonei de artilerie , colonei de … , precum si “colonei de pix” sau “colonei de gura” … acestia provin din locotenenti de diferite arme . Acei locoteneti neputind suporta greutatile armei in care fusesera confirmati s-au repliat si si-au schimbat arma … devenind ofiteri de pix sau ofiteri de gura … Altii , din Pricini necunoscute , au fost “pescuiti” din civilie si au fost facuti direct ofiteri de pix sau ofiteri de gura …

 4. anonim says:

  Dupa fapta si rasplata ! Urmeaza o lista mai lunga !

 5. Lunetistu' says:

  Astia-s colonei de fixpix sau de rahat cu apa rece. Daca in 1997 era colonel si şef al Direcţiei de Informaţii Militare, inseamna ca provine din secu.
  A omorat cinci oameni in 1997 si este condamnat in 1999 – proces de rahat care a durat doi ani – la trei ani cu suspendare. Fix in pix l-au lovit! chiar in pupa!!!
  Acum sa-l pupe-n pupa cei care l-au oblojit pe bandit. Daca statea la racoare – unde-i era locul – nu-si permitea sa fure locuinta de serviciu.
  Asta a invatat de la Băşinescu cum se “improprietaresc” ciocoii noi.

 6. Lunetistu' says:

  Sper ca nu-mi cenzurati osanalele.

 7. Cenzura ne face liberi si mai usor de manipulat.
  Multumesc.
  Cititi stand pe scaune ….ca sa nu cadeti pe jos
  FBI CU CAMERA ASCUNSA LA SPITALUL FUNDENI

 8. coopernick says:

  Nu din secu. Cantemirist promotie 73, apoi infanterist.

 9. Nu mai cenzurati says:

  Nu zicea liberala Campeanu ca militari trebuie sa iasa la pensie la 67 de ani ca acum armata ”e mai usoara” ..Militarii vor iesii la pensie dupa dezhumarea la 7 ani ca speranta de viata de de 60 de ani la militari
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/abandonat-de-armata-cand-i-s-a-frant-coloana-1082481.html

 10. anonim says:

  Exista o zicala romaneasca:cum e turcul e si pistolul.In concluzie cand ai de a face cu hotii este imposibil sa nu te manjesti.Armata s-a infectat de la societatea civila,aia la care tot face trimitere madam Campeanu cand se refera la pensiile militare.Daca asa este democratia ,zau ca prefer o dictatura chiar una militara.

 11. szilard says:

  Normal, adica noi care ne chinuim cu impozitele(miliarde) sa avem de pierdut :
  o singura stire buna nu a fost : gen va fi mai bine, ci numai dusuri reci : se scumpesc, sa maresc impozitele, impozit pe femei pe orice,se scumpeste benzina, gazele, curentul,… ve-ti manca rahat, vestea buna e ca rahat e destul.
  Asta e guvernul Pontea, Pontea fiind urmasul direct a lui Nastase si al prostanacului(dupa cum l-a caracterizat Iliescu), Pontea care se pare ca numara in continuare ouale lui Nastase(un fel de Goebel a lui Hitler).

 12. szilard says:

  Mai nou acum PONTEA numara ouale lui VOICULESCU !
  A dracului Pontea asta, dupa infatisare este neam de CHINEZ(asiatic).

 13. Terente ! says:

  ..ai putea sa-i numeri si tu ..OUALE lui Ponta !! ..Doar daca stii sa numeri ….

 14. szilard says:

  Da chiar nu iti este rusine…

 15. sergentu neinstruit says:

  Cristi Bernevig era un baiat de pus la rana pina a fost promovat si a inceput sa uite de unde a plecat.La faza cu accidentul era baut bine si i-a luat cu de la sine putere volanul soferului.A avut initial ap.de serviciu de 2 camere dar nu i-a ajuns si a primit altul de 3 camere,ca la el s-a putut!!!A divortat,acum e pe la Brasov unde deschisese o afacere. Intrebarea mea este:La ai mari cand se ajunge?-Degeneratu, Chelaru ,Nicolaescu , Badalan, Birloiu,Marin,Costache T.(e mort dar ap.i-a ramas nevestei,mai au un ap.si in Rahova, pe str.Slt.Popa),Rus,Nastase samd.Daca le-au instrainat sa plateasca diferenta pana la pretul pietei,sa vedem de unde vor scoate minim100.000 euroi!!!

 16. elis says:

  Au o lista deosebita cei din Botosani. Un celebru comanici (cunoscut, charismatic,model pentru noile generatii, inteligent, vorbitor a 5 limbi straine, intelectual de anvergura, altruist, autor sau co-autor a sute de articole preluate de revistele straine, invitat permanent la deschiderile universitatilor din Europa) a reusit sa le ia fata unora ca GOLBAN, GIURESCU, STEFAN MINEA. EXTRAORDINAR ! In sfarsit, s-a facut dreptate.

 17. elis says:

  Nu-i poate fi rusine. I le-a numarat lui TONTEA, a aflat cate sunt si-i bucuros ca stie numara pana la 3 (i l-a luat si pe ala singur a lu bombonel).

 18. anonim says:

  DREPTATE PANA LA CAPAT ! ASA DA !

 19. anonim says:

  Da de Basescu,Boc,Ungureanu si a lor ceata de haidamaci dece nu zici nimic.Gresesc eu sau esti pupincurist basescian,portohotocalin?Ca ti-a futut un -45% din salariu si cand a vrut sa-ti mareasca pensia cu -15% pentru”binele Romaniei” ai uitat? Spre bucuria ta nu suntem scurti de minte.Privind rahatul nu fii invidios.Daca mananc eu mananci si tu.

 20. anonim says:

  Pofta mare.

 21. gheo says:

  Pai, comparati … ce se intampla in Romania, ceea de fiecare zi cu … “gradul de materie cenusie / viclenie / lacomie … etc” a celor care … “o conduc”, cum naiba au reusit sa “prosteasca un popor intreg ?”, sau, “poporul asta este prost de-a binelea !”, ca, alta explicatie logica, nu prea exista, iar dincolo de logica … este campul de instructie a prostiei.

 22. anonim says:

  Jos,piratul.

 23. D.Ober.Man says:

  Au reusit sa ne prosteasca pentru ca au facut si fac ce stiu. Si au facut si fac ce stiu pentru ca noi, ceilalti pana la “un popor intreg”, nu am facut si nu facem ce stim mai bine. Doar un exemplu: unele comentarii sunt, evident, ale unora cu sange kaki; am facut noi ce stim mai bine?

 24. anonim says:

  Dar de lotul 2 case pentru ghinarari ce se mai aude? Pe cand ii vedem unde le e locul?

 25. Lunetistu' says:

  Astia sunt inapti pentru serviciul militar in timp de pace; de neinstruiti se ocupa… Alexandru Obregia.

 26. Terente ! says:

  Asteptam cu maxim ..interes!

 27. IN CE TARA ……UN PRIM MINISTRU ESTE VINOVAT DE UCIDERA UNUI OFITER
  AL ARMATEI ROMANE ? SI ARMATEI I SE INTERZICE SA O SALVEZE ?

  IN CE TARA ?
  POATE VOI AFLA PAREREA CELORLALTI .

  PS :
  LOVITURA DE TEATRU ”
  FBI ANCHETEAZA TRAGEDIA AERIANA
  FILIERA BUCURESTI – NEW YORK – IERUSALIM
  in curand
  Deschideti ROBERT HORVATH DEVA BLOG

 28. szilard says:

  Bine, am sa zic si de Basescu :
  -risul lui ” ha ha ha” spune totul, risul lui (si muianul lui fantastic de inervant) spune ca e un infractor(care are gene de infractor si cleptoman in ADN), el vrea sa spuna :… esti prost…, reactia cea mai potrivita ar fi sa-i dai cu un scaun in cap…
  Dar Legea va face dreptate PENTRU CA SINTEM MULTI ! DAIA !
  Dar nici Pontea nu e mai prejos(legaturile de afaceri cu Nastase si Mircea Geoana sint VALABILE in continuare, ce-i asa greu de inteles ?)

 29. Lunetistu' says:

  Daca e promotie 1976 inseamna c-a fost mucenicu’ (scriitor?) lu’ Stefan Dinu, altfel nu-mi explic cum a putut fi promovat la rangul sef al Directiei de Informatii Militare. Sau iar au inceput cu apelul de seara?
  Cum e turcu asa-i si mucenicu. Turcu in 1949 era locotenent, in 1950 politruc cu scoala, in 1953 avea si cucu-n piept.

 30. Vali Rupea says:

  Asteptati degeaba .Justitia e doar pentru catei..

 31. Vali Rupea says:

  Multa lasitate la romanistani