Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării – audiat în dosarul de furturi şi înşelăciuni cu autoturisme

Generalul (r) Francisc Radici -foto dcnews

Generalul (r) Francisc Radici -foto dcnews

În cursul dimineţii de 29 aprilie, mai multe agenţii de presă au lansat ştirea potrivit căreia  fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, generalul Francisc Radici, a fost dus la audieri la Serviciul Furturi Auto. Se pare că Francisc Radici “este unul dintre suspecţi în dosarul în care mai multe persoane sunt acuzate de furturi şi înşelăciuni cu autoturisme”.

Poliţiştii au efectuat în dimineaţa zilei de 29 aprilie, 19 percheziţii în Bucureşti, una în Galaţi, una în Sibiu, trei în Iaşi şi alta în Alba, potrivit AGERPRES care citează surse din Poliţie.

În urma percheziţiei efectuate şi la general acasă, se pare că poliţiştii au descoperit că maşina pe care Radici ar fi cumpărat-o, fusese furată, potrivit DCNews.

Tot potrivit aceloraşi surse, “persoanele vizate sunt apropiaţi ai interlopului Sandu Geamănu”.

Membrii grupării sunt acuzaţi nu doar de furturi de autoturisme de lux, ci şi de înşelăciune, pentru că ar fi achiziţionat mai multe maşini în leasing, după care le-ar fi falsificat actele şi le-ar fi vândut unor cumpărători de bună-credinţă.

Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 200.000 de euro, gruparea fiind monitorizată de oamenii legii încă din luna noiembrie 2012, informează Poliţia Română.

Dosarul se află în lucru la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei.

Generalul în rezervă Francisc Radici a fost pus recent sub învinuire într-un alt dosar privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu.
În dosarul respectiv mai sunt cercetaţi generalii Corneliu Dobritoiu, Traian Pigui, Floarea Şerban, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu, precum şi plutonierul Mihaela Matei.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale anticorupţie, în acest caz există date şi indicii temeinice că aceştia au închiriat şi, ulterior, au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, folosind declaraţii false.

Potrivit MEDIAFAX, aceştia s-au prevalat de prevederile Legii 562/2004 pentru a-şi cumpăra locuinţele de serviciu, în condiţiile în care deţineau sau deţinuseră una, două sau chiar trei alte locuinţe proprietate personală.

Sursa: MEDIAFAX, AGERPRES,  DCNews, Hotnews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

51 Responses to “Fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării – audiat în dosarul de furturi şi înşelăciuni cu autoturisme”

  1. Dan says:

    Cum sa nu primiti …. Si meritati deoarece majoritatea sunteti neveste de ofiteri superiori [exceptia confirma regula] angajate pe pile pentru relaxarea unora cu functii mari care si-au cumparat gradele la taraba politica .Aveti chiar mai multe drepturi decat militarii de rand care isi scuipa plamanii in aplicatii sau teatre de operatiuni. Dar aia nu stiu sa se descurce ca voi este?