Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostă membră a armatei israeliene a furnizat ziarului Haaretz documente secrete

Anat Kamm (24 de ani), fostă membră a armatei israeliene a recunoscut că, în timpul efectuării serviciului militar obligatoriu, a furnizat documente militare unui ziarist de la publicatia Haaretz.
Haaretz a dezvăluit existenţa unei politici care viza asasinarea militanţilor palestinieni, transmite Reuters, preluat de Hotnews.
Tribunalul districtual din Tel Aviv a găsit-o vinovată pe Anat Kamm (24 de ani) pentru deţinere şi furnizare de informaţii secrete.

În timpul serviciului militar obligatoriu efectuat în armata israeliană, Kamm a sustras circa 2.000 de documente militare şi le-a oferit ulterior ziarului. În ziar s-a relatat că înalţi comandaţi militari au autorizat asasinarea militanţilor palestinieni, încălcând legea din Israel.

“Este o femeie tânără care, în acel moment, a crezut că descoperit dovezile unor crime de război”, a declarat avocatul lui Kamm, Avigdor Feldman, citat de Radioul Armatei.

Tribunalul din Tel Aviv a acceptat o înţelegere cu Kamm şi a renunţat la o serie de acuzaţii mult mai grave, între care încălcarea securităţii naţionale. Judecatorii au decis însă să o condamne pentru sustragere, deţinere şi furnizare de informaţii secrete.

Potrivit legii israeliene, Kamm riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

Sursa: Hotnews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.