Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Foşti oficiali germani cer aderarea Rusiei la NATO

Foşti oficiali germani, printre care un fost ministru conservator al Apărării, au pledat pentru aderarea Rusiei la NATO. Aceasta, într-un articol postat pe site-ul Spiegel Online. “NATO ar trebui să deschidă uşa aderării pentru Rusia. Aceasta ar trebui în mod natural să-şi asume drepturile şi obligaţiile unui stat membru, egal printre egali”, potrivit textului.

“America de Nord, Europa şi Rusia au interese comune, sunt ameninţate de aceleaşi probleme şi necesită răspunsuri comune”, au scris Volker Rühe, fost ministru CDU al Apărării, fostul şef al Statului Major, Klaus Naumann, şi foşti şefi de la centre de analiză pe politică externă şi apărare, Frank Elbe şi Ulrich Weisser.

Autorii au recunoscut că va fi necesar ceva timp pentru ca Rusia să îndeplinească cerinţele pentru o aderare, care nu sunt numai militare, dar merg de la respectarea drepturilor omului până la pluralismul politic, trecând prin economia de piaţă.

“Însă perspectiva aderării a declanşat până acum, la toţi candidaţii, un proces ce a dus la un consens al valorilor”, au subliniat ei.

Sursa:  Deutesche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Foşti oficiali germani cer aderarea Rusiei la NATO”

  1. Altfel says:

    Ideea a mai fost avansata si nu numai o data, ci de cateva ori. Ghici cine s-a opus!?!