Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Foştii militari au protestat în toată ţara împotriva încălcării drepturilor constituţionale

Pensionari militari protestând la Pitesti 24 ianuarie 2011 foto Stefan Birlodeanu www.mediafax.ro

Mii de pensionari militari au protestat, luni 24 ianuarie, în mai multe oraşe din ţară faţă de procesul de distrugere a statutului de cadru militar, umilirea în spaţiul public a foştilor militari de către actuala putere, procesul de recalculare a pensiilor, proces considerat anticonstituţional.

Bucureşti

Peste 2.500 de protestatari, au traverstat Bucureştiul pe traseul Piaţa George Enescu, Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Libertăţii, Calea 13 septembrie, şoseaua Panduri, strada Doctor Reiner, punctul final al marşului fiind platoul din faţa Academiei Militare unde s-au oprit şi au scandat diverse sloganuri împotriva puterii, timp de o oră. Delegaţii ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere au depus proteste la MAI, SRI, MApN şi la Cotroceni. De asemenea, un grup de reprezentanţi ai manifestanţilor a depus un protest la Guvern. Manifestanţii au promis, aşa cum de altfel este scris în în manifestul depus la instituţii, că se vor reîntâlni la 1 martie, când plănuiesc o nouă acţiune în cazul în care solicitările lor nu vor fi soluţionate.

Alba Iulia

Aproximativ 200 de pensionari militari au protestat în faţa Palatului Administrativ din Alba Iulia. Ei poartă afişe cu fotografia ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pe care scrie “Nu eşti camaradul nostru căpitane”, “Cel mult a comandat mici şi bere”, “Generalul fără armată” şi “Duşmanul pensionarilor”. La acţiunea de protest au participat pensionari din Armată, Poliţie, SRI, şi alte structuri militare. “Este prima dată în 50 de ani când suntem umiliţi. Este primul regim care a vrut să ne dezbine, dar nu a reuşit. Astăzi demonstrăm că suntem mai uniţi decât oricând. Noi din Armată, Poliţie, SRI sau Jandarmerie”, a spus Ioan Jelea, unul dintre protestatari.

Botoşani

Aproximativ o sută de cadre militare în rezervă au protestat în Piaţa Revoluţiei din Botoşani, unde, timp de două ore, au scandat lozinci precum “Jos Guvernul” sau “Jos Băsescu”.La finalul protestului, rezerviştii militari botoşăneni s-au întâlnit cu prefectul judeţului, Cristian Roman, căruia i-au înmânat proteste adresate preşedintelui Traian Băsescu, dar şi Guvernului.

Braşov

Aproximativ 250 de pensionari militari s-au adunat în faţa sediului Prefecturii Braşov cu steaguri tricolore şi au cântat Hora Unirii. Totodată, ei au ţinut un moment de reculegere în memoria generalului Ieremia şi au aplaudat gestul de sacrificiu al lui Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, pensionarii strigând “Cinste lui Sobaru”.

Cluj

Peste 250 de pensionari militari au protestat în faţa Prefecturii Cluj. Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Cluj, colonel în rezervă Gelu Miron, a afirmat că pensionarii militari nu mai au încredere în afirmaţiile lui Traian Băsescu privind recalcularea pensiilor militare. “Protestăm faţă de măsurile luate de comandantul suprem Traian Băsescu şi Guvernul României privind reducerea pensiilor militare şi recalcularea acestora. Membrii sindicatului nu se încred în cuvântul comandantului suprem al Armatei, Traian Băsescu, care a anunţat noile măsuri privind recalcularea pensiilor şi emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă de prorogare a Legii 119 şi aplicarea ei începând cu 2012″, a spus Miron. Potrivit acestuia, sindicatul clujean al Cadrelor Militare va deschide, de săptămâna viitoare, procese în instanţă, urmând să se înainteze şi plângeri la Comisia Europeană şi la CEDO.

Craiova

Peste 200 de pensionari militari au protestat la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, unde pensionarii militari au început să-i huiduie pe reprezentanţii insitituţiilor publice şi pe parlamentari, membri ai PDL. Pe parcursul manifestărilor, pensionarii militari au purtat pancarte cu mesajele: “Nu umiliţi Armata”, “Cuza ne-a unit, voi ne-aţi învrăjbit”. După depunerea de coroane de flori, în momentul în care s-a cântat Hora Unirii, reprezentanţii PDL din instituţiile publice şi ai Primăriei Craiova au fost nevoiţi să joace singuri, întrucât membrii partidelor politice de opoziţie, conducerea Consiliului Judeţean Dolj, parlamentari PSD, s-au prins în hora cadrelor militare în retragere şi în rezervă, care se desfăşura la câteva zeci de metri mai departe.

Deva

Peste 150 de pensionari au protestat în faţa sediului Prefecturii Deva unde au scandat “Hoţii “şi “Jos Guvernul”. Potrivit preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare – filiala 1 Deva, colonelul în rezervă Alexandru Sturza, protestul face parte dintr-o serie de alte proteste care vor continua săptămânile următoare.

Oradea

Peste 300 de militari în rezervă au protestat la Oradea, unde toţi pensionarii militari prezenţi la ceremoniile din centrul municipiului Oradea care au marcat Unirea Principatelor s-au constituit în formaţie de front în momentul în care a fost strigată delegaţia acestora pentru a depune o coroană de flori la monumentul lui Mihai Viteazul, şi, în loc ca doi dintre ei să facă acest lucru, au mărşăluit cu toţii, în tăcere, prin mijlocul oficialităţilor civile care au asistat la ceremonie şi au depus o coroană de flori. După ce coroana a fost depusă, cei aproximativ 100 de ofiţeri şi subofiţeri în rezervă şi în retragere au rămas cu spatele spre locul unde stăteau oficialităţile, până ce reprezentantul Garnizoanei a declarat încheiate festivităţile.

Piteşti

Peste 200 de pensionari militari din judeţul Argeş s-au strâns în Piaţa Vasile Milea din centrul municipiului Piteşti, lângă clădirea Prefecturii, unde protestarii au huiduit, fluierat şi scandat “Băsescu, mai rău ca Ceauşescu” şi “Jos Băsescu”. De asemenea, sindicaliştii poartă pancarte cu mesajele “S-a trezit Ro(mânia) românilor”, “Ne-aţi ciuruit”, “Cerem drepturi, nu pomană”, “Ne umiliţi bine”, precum şi o pancartă cu caricatura ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pe care scrie “The prince of pensia”.

Ploieşti

Peste 200 de cadre militare în retragere şi în rezervă au participat la un protest în faţa sediului Prefecturii Prahova. Participanţii la protest nu au scandat lozinci şi nu au purtat pancarte, însă fiecare a purtat câte o carte sub braţ. “Am purtat aceste cărţi pentru a transmite mesajul că în această ţară oamenii învăţaţi, cu carte, sunt daţi deoparte, iar la conducerea ţării sunt aduse persoane obediente, care nu au nevoie de cultură şi de carte pentru a impune măsuri aberante pentru marea masă a populaţiei”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Dumitru Codiţă.

Suceava

Peste o sută de militari în rezervă au protestat în faţa Palatului Administrativ din Suceava. Preşedintele SCMDRR Suceava, col.(r) Ion Coca, a citit în faţa protestatarilor scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu, căruia îi cer să-i destituie pe cei vinovaţi de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, dar şi intervenţia pentru reparaţiile morale care li se cuvin.

Timişoara

Mai mult de 150 de pensionari militari au protestat în Piaţa Operei din municipiul Timişoara, purtând banderole tricolore şi  pancarte pe care scrie “Cu noi s-a intrat în NATO”, “Vot de blam pentru Guvernul Boc” şi “Vrem recunoştinţă şi respect”. Totodată, ei au avut steaguri tricolore şi steaguri NATO.

Vaslui

Peste 150 de pensionari militari din judeţul Vaslui au protestat în faţa Prefecturii, nemulţumiţi de decizia de recalculare a pensiilor, manifestanţii scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

31 Responses to “Foştii militari au protestat în toată ţara împotriva încălcării drepturilor constituţionale”

 1. UN MILITAR ADEVARAT says:

  Ieri m-am simtit jignit de comandantul armatei , azi sunt trist cand vad ca cerem respect dar noi nu avem nici un fel de respect fata de imn si fata de drapelul de lupta. Organizatorii se pare ca sun militari cu grade obtinute la apelul de seara. Un adevarat militar saluta cu mana la caciula sau la inima cand canta imnul si cand se trecea in rezerva garda de onoare si drapelul de lupta. Se putea si se impunea huiduit si fluierat cel ce nu ne respecta. dar nu insemnele identitatii nationale. Ce ai de spus “mare istoric”?

 2. Covăsneanul says:

  Şi cine te opreşte, adevăratule? Ai răbdare, BUBA te va mâmgâia pe creştet şi când vei ajunge asistat, unghiul tău patriotic va deveni ascuţit.
  PS. E o blasfemie să asociezi IMNULUI şi DRAPELULUI imagina beţivului asimetric!

 3. parere personala says:

  Stimate domn UN MILITAR ADEVARAT fi amabil si nu te pronunta asupra unui incident,fara sa cunosti detali de la fata locului.

 4. Gourkha says:

  Aici am fost si eu. Raid – rapid, scurt, eficient. Doar un antrenament pt. FINALA.

  @ akord75. Nu m-ai cautat. Probabil – daca ai fost prin preajma ai realizat ca nu e bine sa nu te pui cu ˝alpinii˝.

 5. Gourkha says:

  Completare la pstarea precedenta: ma refeream la poza, prefectul nici acum nu realizeaza ce s-a intamplat.

 6. Gourkha says:

  Urmeaza Bucurestiul, daca nu se trezesc portocaliii intre timp. 5 zile si 5 nopti. Azi am pus bazele unui pact cu o alta filiala: reunim trupele alpine si mergem la Bucuresti. Dar nu dam detalii. Asa – sa fie surpriza. 5 zile si 5 nopti. Asa trebuie sa se organizeze toate filialele.

 7. ANDERSON says:

  Gourkaha: mai e valabil ce ai zis aici?
  Gourkha a scris:

  15 Decembrie 2010 la 12:40 am
  General (rtg.) M.Ap.N, seful ANCMRR. Cititi cu atentie:

  ˝Ne facem datoria de onoare si de responsabilitate civica si ostaseasca de a supune atentiei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii hotararea noastra ca, INAINTE DE A RECURGE LA MASURILE CELE MAI SEVERE LA INDEMANA ARMATEI DE REZERVA A UNUI STAT, sa folosim in continuare toate caile legale de actiune in justitia romana si europeana si sa atentionam conducerea NATO si a Uniunii Europene.˝

  Este un avertisment dur – si din informatiile mele e cam luat in considerare pt. ca chiar nu se poate ignora. Mai exact – sefii structurilor de rezervisti din orice minister, din orice organizatie – fac in ceasul al 13-lea exact ˝ceea ce trebuie˝ (vorba lui Boc) – adica isi dau mana, si-au dat-o de fapt. Impreuna chiar pot aduna 180 000 de rezervisti la Cotroceni, plus membrii familiilor lor. Mai mult nici nu e necesar.

 8. Gourkha says:

  @ ANDERSON. Am o anume demnitate si am sperat ca vorbele unui fost purtator de uniforma nu sunt doar vorbe. E clar – cei de la ANCMRR de sus – sunt doar ….portocalii (ghiceste completarea). Pe plan local, din ANCMRR a tradat tot conducerea, ceilalti au venit. Mai sincer – nu cred ca e posibil. Cu ocazia asta am ne-am ales.

  Am si o referinta: cei adevarati se aduna in jurul celor adevarati, ziua de azi pt. mine a fost un test.

 9. Gourkha says:

  @ ANDERSON. Oricum – esti mai experimentat ca mine si stii ca multora le e frica si de umbra lor. Totusi – ti-am, spus, ziua asta pt. mine a fost un test – un test in care cei lasi nu au avut ce cauta. Ca peste tot, de fapt!

 10. Gourkha says:

  @ ANDERSON. Si as dori sa iti mai transmit ceva. Noi azi am fost cu o filiala care nici macar din oras resedinta de judet nu suntem. Interesant – cei din Pitesti s-au regrupat in jurul nostru. Poate fi si o tactica – nu stiu, important e ca ne-au recunoscut. Era si culmea sa fie altfel: filiala compacta, nu numai cu barbati, dar si femei – nu prea dusi la biserica. Ni s-au alaturat alpinii p acre ii cunosti de la C-lung Muscel. Ideea este – nu o bravura, oamenii se altura celor decisi, nu celor cu sforarii de dupa usi.

 11. Cip says:

  O rugaminte (cred) usor de considerat pentru autorul articolelor: Va rog sa folositi termenii de “PENSIONARI MILITARI”, “REZERVISTI”, “CADRE MILITARE IN REZERVA”, chiar si “APV-IST” in loc de “FOSTI MILITARI”. Daca tineti sa folositi “FOSTI..” atunci continuati cu “…MILITARI ACTIVI”.
  Va multumesc.

 12. Gourkha says:

  @ ANDERSON. Tot pt. tine: trupele de elita se reorganizeaza in jurul tot a trupelor de elita si asta e un element care trebuie sa dea de gandit si de luat in seama. Eu sunt mai tanar – ma asteptam ca astazi si cat se poate de normal ca un fost parasutist si cu un picior beteag – sa nu fie prezent, si totusi era. E mai batran cu 26 de ani decat mine … cinste lui. Nu merita sa stam in genunchi, chiar daca pana la capat doar unii mergem – dar decat multi … stii tu mai departe.

 13. mos teaca says:

  gourkha, las-o mai domul cu “trupele de elita”. acum toti suntem elita!
  important este faptul ca am demonstrat ca existam si putem spune ceva!
  nu stiu ce a fost in alte orase dar, aici in bucuresti, am simtit intr-adevar ca suntem o forta! bucuria cea mai mare a fost ca am vazut oameni in varsta si….multi! n-as fi crezut! pe curand!

 14. Gourkha says:

  @ mos teaca. Suntem colegi – poate singura diferenta: e foarte usor sa iesi din casa cu pancarta direct pe bulevard, si alta sa vii de la nu stiu cate zeci sau sute de km. Gandeste bine – poate la viitoarea care la voi va fi, oferi si tu un colt pt. colegii tai din provincie. N-avem pretentii – un loc pe jos e suficient.

 15. Gourkha says:

  @ mos teaca. Da – ci cei in varsta confirm. Si inca o supriza: subofiterii nu sunt impresionati de periile Matrozului. Adica tot cu noi.

 16. Gourkha says:

  @ mos teaca. Poate ai inteles – noi venim cu corturi si saci de sormit. Dar o altfel de organizare – ceva in genul unei hale parasite sau altele – ne-ar ajuta tare mult. Sunt niste chestii aici, care exact de voi – bucurestenii depind.

  PS: Dupa locul de nastere, eu chiar sunt bucurestean.

 17. Redactia says:

  pt. CIP

  Prin formularea noastra vrem sa scoatem in evidenta un lucru simplu: Statutul cadrelor militare nu mai exista de facto. Daca ati citit o asa zisa adeverinta de venituri sau decizie de pensie probabil ati vazut ca e vorba doar de domni si doamne. Gradele au disparut alaturi de pensiile militare. Deci putem vorbi doar de catre niste fosti…

  Rezervisti nu pot sa le spun ca mai toata populatia de sex masculin in varstele legale sunt rezervişti.

  Probabil FOSTI MILITARI ACTIVI ar fi fomularea cea mai corecta.

  RD

 18. bibi in the sky with zorzonele says:

  In sfarsit am aflat de la domnul Dictachior care-i shpilul cu recalcularea asta. Ea este menita sa ia de la “ofiterii NATO” care n-au vazut sediul NATO, dar care s-au grabit sa ia “miliardul” (ce minciuna gogonata!!!) si sa dea la cei care au avut sansa sa nu fie disponibilizati si evident, subofiterilor, cei care ieri am aflat ca unbla sau mai precis au umblat cu bomba sub TAB. Hahahaha!!! Uita domnul Mincinos sa explice natiei ca tocmai prin plecarea “ofiterilor NATO”, cei ramasi au reusit sa se bucure de o salarizare cat de cat decenta. Si mai uita domnul Pinocchio sa explice prin ce mecanism au crescut pensiile subofiterilor. Bietii de ei au avut mai ales la inceputul carierei salariul sub venitul mediu brut pe economie. Ori, luandu-se in calcul salariul mediu brut, normal sa le creasca pensia. Nu am nimic cu bietii oameni, dar in cazul lor cum putem vorbi despre principiul contributivitatii? Hahahaha!!!
  Una peste alta, trecand peste faptul ca domnul Pinocchio nu a reusit sa dea o solutie in concordanta cu decizia ICCJ de a suspenda HG 735, am aflat totusi ca fondul de pensii va ramane acelasi si dupa recalculare. Ba mai mult, pensiile barosanilor vor creste. Pe cale de consecinta domnul Boc ar trebui sa-si faca rost de o tesla si sa procedeze in consecinta. Eventual sa-si dea demisia. Stiu e utopic asa ceva, un pitic politic nu va avea niciodata gesturi de onoare. In schimb solicita onoare militarilor jigniti si umiliti! Ma bucur totusi ca la manifestarile sarbatorii Unirii domnul Boc n-a mai fost nevoit sa primeasca onorul armatei pe care a umplut-o de draci si de sila! Nu de alta, dar cred ca huiduielile ar fi fost cu mult mai consistente. Boc mai poate incasa, a spus un dobitoc portocaliu, pre numele sau Olteanu, insa bag sama ca a ajuns la limita de absortie. Altfel nu se explica de ce a inceput Dicachiorul sa incaseze in locul lui? Sau poate abia acum … incaseaza exact cel vinovat? E de analizat! Poate procurorii sa se pronunte in acest caz? Hahahaha!!!

 19. Gogu Deresu says:

  Din curiozitate pun o intrebare, pentru cei care stiu. Reforma pensiilor militare este facuta tot de generalul RINO (cel care a facut reforma in armata in 2002)?

 20. Civilul says:

  Nici nu stiu cum sa va adresez cateva cuvinte…. vreau sa va felicit pe toti cei ce ati participat la manifestarile din 24 ianuarie . Ati fost organizati, disciplinati si cel mai mult mi-a placut ca ati fost hotarati. Ieri a fost singura zi din ultimii cel putin 10 ani , cand am simtit cu mandrie ca sunt roman… am simtit ca Romania mai are armata adevarata – pe voi rezervistii.
  Sa ma scuze activii – inteleg ca ei trebuie sa nu cracneasca , ca altfel ingroasa randurile noastre, ale civililor, ncii macar pe ale voastre ale rezervistilor ! Dar ma bucur ca sunt solidari cu voi , cu noi civilii ce inca mai simtim romaneste.
  Nu renuntati ! Lupta voastra trebuie sa continue !Poate in februarie o sa va dea inapoi pensiile, dar voi trebuie sa continuati. Nu renuntati la Statul vostru, la Trecutul vostru care va defineste . De asta va vroiau semnaturile pe cererile de recalculare…. ca sa va arunce prin consimtamantul vostru in mijlocul nostru, al civililor , intr-o masa amorfa…. intr- o multime de frustrati .
  De-asta mai marii activilor vor sa scape repede de voi ! Pentru ca pensiile voastre trebuie actualizate proportional cu soldele lor (asa am retinut de la rezervistii prezenti la tv- cinste lor ca asa mai afla romanul de rand de starea si problemele celor din tara asta , nu doar de ce mai e la piata, ce preturi mai sunt la magazin… ). Si de ce sa imparta banii si cu altii ??? cu cati rezervisti mai putini- cu atat mai bine pt ei – banuti ramasi mai multi, nu?! deci prada e mai mare pentru Pradatori !
  Nu renuntati ! Mai ales acum ca justitia romana isi face treaba, magistratii va dau castig de cauza in lupta vostra impotriva incalcarii legilor tarii , a Constitutiei Romaniei , a directivelor europene.
  Va trebuie rabdare , o sa castigati !!!!!!!!!!!!!!!
  Sanatate si numai bine va doresc tuturor !!!!

 21. virgilius says:

  @civilul
  Imi pare rau ca nu te-am avut camarad !!!

 22. De la tara says:

  Nu domnilor, nu din cauza ca bocu nu mai poate incasa iese safu`in fata.
  Face asta ca sa mute lovitura principala de pe boc si pdl, ca vin alegerile parlementare anul viitor-vorba cuiva…parerea mea!
  In rest, privind la ce mi se intampla, parca sunt in ceata de la Amurco, aia cu amoniac.

 23. colonelul says:

  lui sejc! CONFIRM tot ce spui. Nu-s asa de organizati. noi in formula de filiale ae sindicatului suntem de N ori mai organizati. mint fara scrupule,ASA CUM II DUCE DE NAS DD LA OTV. MI-E RUSINE ,CATA LUME INTRA IN DIRECT CU EL ,CUM IL LAUDA DE PARCA AR FI PETRACHE LUPU DE LA MAGLAVIT. CEL MAI TARE LE E FRICA CA SUNTEM SI PUTEM ORICAND SA NE ORGANIZAM deaceea ,pe toate blogurile ,saiturile ,POSTACII NE ATACA CU DISPERARE. Acum am castigat o batalie. NE LINGEM RANILE ,CUGETAM SI APOI LA BATALIA CEA MARE.EI STIU CA NE-AM DESCURCAT CU BANI PUTINI SISUNT SIDERATI CUM EI CU ATATIA BANI AU REZULTATE MEDIOCRE. RASPUNSUL……FURA DE RUP TOTI.

 24. nicusor says:

  nu am facut altceva decit sa ne facem de kko si sa ne punem civilii in cap.rezultat=o

 25. Gourkha says:

  @ nicusor. Chiar asa? Cum ai dedus tu? Dupa noi -cateva sute numai, la o zi – 10 000 de argeseni civili (Mioveni) strigau ca noi in 24 ianuarie? S-a incheiat, nu ti-e clar. In plus ca afirmatia ta contrazice sondajele: 91% din cetateni sunt contra scaderii pensiilor militare. E sondaj oficial. Deci – ce civili ti-ai pus tu in cap in afara de activistii portocalii?

 26. Stelian P. says:

  Gourkha
  La buna vedere. Sunt proaspat picat in dictatura asa ca te rog sa-mi dai si mie link-ul cu sondajul ala oficial. Am semnale in acest sens deoarece la sosirea mea pensionarii din bloc ma asteptau cu lacrimi in ochi si mi-au spus ca au lansat o cheta in favoarea mea. Am inteles motivul dupa ce am vazut in reluare emisiunile TV in care corul de bocitoare al SCMD plingea in direct cu fluturasii de pensie in mina.

 27. Covăsneanul says:

  S-au întors cafenii!

 28. Stelian P. says:

  Covăsneanul
  De ce folosesti pluralul ?

 29. mircea says:

  La mine la bloc s-a intamplat alt fenomen. Am un vecin care are anumite orientari politice si aseara cand s-a intors acasa, toti pensionarii din bloc il asteptau cu suluri de hartie igienica. Si eu am inteles fenomenul doar dupa ce am vazut in reluare emisiunile TV in care lingaii de o anumita coloratura politica lingeau si pupau de zor conducerea de partid si de stat.

 30. Stelian P. says:

  mircea
  Probabil ca ai dreptate. Ai “uitat” insa sa precizezi in ce sindicat lupta pensionarii de la tine din bloc.
  Pensionarii de la mine din bloc abia asteapta sa-i chemam in strada. O sa scandeze toti:
  “Nu va atingeti de pensiile militare ! Mai bine taiati-le pe ale noastre !”

 31. sejc says:

  emisiunea propatria din 29.01.2011.imi e rusine cu specimene precum piscotu,chirau,pinta,dudau,raducu,cruceat,lambru etc.uite ca a avut si armata javre ordinare.copii fidele a celor ce in 1989 adresau scrisori de adeziune comandantului suprem.multumesc soartei ca nu mi-a dat asemenea vecini pentru ca nu sunt obligat la fapte necugetate.ma simt un om echilibrat si vreau sa ma mentin in aceeasi pozitie.nu am apreciat in toata cariera mea de militar oameni care perie.nu am periat si nici nu am permis sa fiu periat.este problema de bun simt.nu le este rusine sa se intalneasca cu semeni ai lor?probabil ca sunt membrii unpr.apartenenta la un partid nu presupune sa renunti la demnitate.nici macar colegii de partid nu suporta javrele.javra ramane javra in orice pozitie.