Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul comandant al Armatei Republicii Srpska, Ratko Mladic, a fost arestat

General Ratko Mladic August 1995 - foto www.merkur-online.de

Preşedintele Serbiei, Boris Tadic,a anunţat într-o conferinţă de presă extraordinară că liderul militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladic, a fost reţinut “pe teritoriul Serbiei”, fără a indica locul exact.

Potrivit agenţiei de ştiri EFE citate de AGERPRES, Mladic a fost arestat sub numele fals de “Milorad Komadic”, într-un sat din apropierea oraşului Zrenjanin, în nordul Serbiei.

“Procesul de extrădare este în desfăşurare”, a adăugat Tadic. Mladic urmează să fie extrădat Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, cu sediul la Haga, care l-a inculpat de genocid pentru rolul jucat în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

Potrivit preşedintelui sârb, arestarea reprezintă ‘rezultatul unei depline cooperări a Serbiei cu Tribunalul de la Haga’. “Astăzi, încheiem un capitol al istoriei regiunii noastre care ne va conduce spre o reconciliere (regională) deplină”, a adăugat el.

Fostul general Ratko Mladic a fost comandantul şef al armatei Republicii Srpska în timpul războiului din Bosnia între 1992-1995. Este acuzat de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie de genocid, complicitate la genocid, crime contra umanităţii şi violarea cutumelor de război.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Fostul comandant al Armatei Republicii Srpska, Ratko Mladic, a fost arestat”

 1. sTOPs says:

  Păcat … pentru că cică era cu munca … la pământ, retras la țară !

 2. Munteanu says:

  Inca un militar care plateste pentru deciziile politicienilor! Ca militar ai doua alternative. Executi oridinele (dispozitiile) si intrii in puscarie sau nu le executi si tot acolo ajungi! La noi a fost la fel. Politicienii care au dat dispozitii au facut politica si averi, militarii in puscarii sau la groapa de gunoi (pensionati inainte de vreme, si cu pensiile taiate).

 3. Stelian P. says:

  Munteanu
  Ca militar ai (si aveai) obligatia sa executi ordinele LEGALE. Daca in calitate de comandant primeai ordin sa impusti civili neinarmati executai ordinul ?

 4. TOPGUN says:

  STELICA,

  Pe ordinea de zi a DECAPITARII,luni evident, pana atunci e secretara pe pilot automat……poate-l induplecati pe MR.RIGHT,sa-mi lase capul,obiectul muncii adica,tu Stelica,ce-ai fi facut,daca tot l-ai intrebat pe Munteanu??????
  Legal,presupun ca ai fi ingurgitat o doza de plante LEGALE,ca sa nu fi pus in dilema,a stai, ca-s mai multe astea………….. dilemele!!!!!!
  Mai Stelica,dar matinal esti tu cu raspunsurile,geniu,nu gluma,sa nu mai aud ca-s eu capul rautatilor,ca nu te las sa dormi,bla,bla,bla….sau iti dau cosmaruri,hai ca nu-ti bantui fantezia,iti zgudui realitatea!!!!!
  WEEKEND EXCELENT STELICA,STELUTA,BULINUTA!!!!!!