Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul inspector şef al ONU în Irak, Hans Blix, este convins de ilegalitatea războiului din Irak

Fostul inspector şef al ONU în Irak, Hans Blix, a declarat, ieri, în faţa comisiei care anchetează participarea Marii Britanii la războiul din Irak, că este ferm convins de ilegalitatea războiului din Irak.

Acesta a adăugat că informaţiile pe care le deţineau Statele Unite şi Marea Britanie erau insuficiente.

Blix a subliniat că a inspectat 500 de locaţii din Irak, fără să găsească dovezi care să ateste prezenţa armelor de distrugere în masă şi că acest lucru ar fi trebuit să determine Londra şi Washingtonul să pună la îndoială informaţiile pe care le deţineau.

El a mai declarat în faţa comisiei Chilkat că a fost de acord cu Franţa şi Rusia, care susţineau că era nevoie de o a doua rezoluţie pentru a trece la ofensivă militară în Irak.

Între 2000-2003, Hans Blix a condus o misiune a inspectorilor ONU, însărcinată cu depistarea prezenţei armelor de distrugere în masă din Irak. După cum se ştie însă, nicio astfel de armă nu a fost descoperită nici de către echipa sa şi nici după înlăturarea de la putere a preşedintelui irakian, Saddam Hussein. Audierile comisiei care anchetează participarea Marii Britanii la războiul din Irak se apropie de sfârşit, urmând ca rezultatele anchetei să fie publicate spre sfârşitul acestui an.

sursa: RADOR

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Fostul inspector şef al ONU în Irak, Hans Blix, este convins de ilegalitatea războiului din Irak”

  1. altfel says:

    Pai, mai este cineva care nu este convins ca invazia din Irak a fost o marsavie?!?

  2. Sierra says:

    Si se poate continua ceea ce a spus domnul Altfel: Balcani, Afganistan … Acelasi Muppets’ Show…