Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul ministru german al Apărării – supus unei anchete

Din nou, nemţii dau o lecţie în ceea ce priveşte corectitudinea şi demnitatea. Mai exact, parchetul german a anunţat pe 7 martie deschiderea unei anchete ce îl vizează pe fostul ministru german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg. Acesta a demisionat după ce a fost acuzat de plagiat, informează AFP, preluat de AGERPRES.

“Ancheta îşi propune să stabilească dacă zu Guttenberg a comis un delict în relaţie cu activitatea sa de doctorat”, a declarat Reiner Leib, purtător de cuvânt al parchetului din Hof, landul Bavaria.

“Acesta a primit în jur de o sută de plângeri referitoare la încălcarea drepturilor de autor, dar niciuna din partea autorilor care ar fi fost plagiaţi”, a menţionat Leib. Chiar şi în această situaţie, ancheta a fost deschisă pentru că este vorba despre “interesul public”, a explicat el.

Karl-Theodor zu Guttenberg, cel mai popular politician german, a recunoscut “greşeli grave” în redactarea tezei sale de doctorat, dar a negat plagiatul.

Universitatea din Bayreuth, care îi acordase titlul de doctor în drept în 2007, i l-a retras săptămâna trecută, iar o comisie universitară urmează să se pronunţe asupra presupusului plagiat.

Ancheta justiţiei are loc după ce zu Guttenberg a demisionat nu doar din postul de ministru, dar şi din cel din deputat, care îi garanta imunitatea parlamentară. Aşadar, s-a pus la dispoziţia justiţiei.

Oare ai noştri “doctori” în ştiinţe militare, care au luat doctoratele aşa cum le-au luat, au auzit de gestul fostului ministru german al Apărării?

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Fostul ministru german al Apărării – supus unei anchete”

  1. Bure Bista says:

    Se aude ca ii luata la puricat teza lui Gabi de la MAp.