Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul preşedinte afgan – ucis de talibani

Atentatul din Afganistan, din 20 septembrie, soldat cu moartea fostului preşedinte al ţării, Burhanuddin Rabbani, a fost revendicat de talibanii islamişti, potrivit Deustche Welle.
Potrivit insurgenţilor, Rabbani s-a întâlnit la reşedinţa sa din centrul capitalei Kabul cu doi reprezentanţi ai talibanilor pentru negocieri de pace.
În timpul discuţiilor, unul dintre extremişti a detonat o bombă pe care o avea asupra sa, ascunsă în turban. Pe lângă fostul preşedinte şi cei doi talibani, în incident au fost ucise şi patru gărzi de corp.

Rabbani, precursorul actualului preşedinte Hamid Karzai, a îndeplinit în ultima vreme funcţia de şef al aşa-numitului Consiliu al Păcii.

Din această poziţie el încerca să aplaneze conflictul de la Hindukuş cu mijloace politice. Între sarcinile sale se număra în primul rând reconcilierea cu talibanii radicali.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.