Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul şef al DGIA a trecut în rezervă

După cum era de aşteptat fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), Francisc Radici, numit ulterior locţiitor al şefului Departamentului pentru Politica de Apărare a trecut în rezervă.

Miercuri, in ziua in care criza politica era la apogeu, seful statului si-a facut timp sa semneze decretul prin care Francisc Radici, fostul sef al DGIA, a fost avansat la gradul de general-locotenent si trecut in rezerva.
 
Francisc Radici, a preferat sa solicite trecerea in rezerva, chiar daca are doar 52 de ani.

Potrivit unor surse militare, citate de ziarul Ziua, generalul Radici a fost obligat sa renunte la functia de sef al DGIA din cauza conflictelor pe care le avea cu seful SMG. Amiralul Marin aflase ca serviciile de contrainformatii coordonate de Radici obtinusera mai multe date care vizau unele afaceri, nu tocmai legale, pe care le-a patronat in calitate de sef al fortelor navale si sef al SMG. Prin urmare, Marin a tras toate sforile, inclusiv la Cotroceni, pentru a scapa de generalul Radici. Ca sa salveze aparentele, ministrul Stanisoara l-a numit pe generalul Radici in functia de loctiitor al sefului Departamentului pentru Politica de Aparare. Aici, acesta a avut un rol decorativ, deoarece secretarul de stat numit de PD-L nu si l-a dorit colaborator.

sursa: Ziua

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Fostul şef al DGIA a trecut în rezervă”

 1. OBAMA says:

  Una din ultimele victorii ale Piticului devenit sefutz la SMG pe usa din dosul catargului Bricului lui Traian.
  Un general rabdator, care va avea un cuvant de spus in viata politica.
  O mizerie semnata Base.

 2. army says:

  Treceti oameni tineri in rezerva,platiti-le pensii mari dar meritate,apoi plange-ti-va ca nu aveti bani de pensii. Nimeni ,din pacate ,nu va judeca pentru asta.

 3. mega2005 says:

  SA RABDATI BINE!!!!

 4. SAM says:

  Nenorocitilor ati distrus ARMATA. BOC SI BASE RUSINE SI MARELE AMIRAL era sa-l uit…

 5. UN BIET GENERAL INTARZIAT says:

  Cred ca sunteti nedrepti cu Marele Amiral. El a facut numai bine armatei?!? Daca s-ar face un sondaj cine sete Marin s-ar obtine un scor zdrobitor 0.00001 din popolatia Romaniei ar spune ca le este cunoscut numele. La o continuare a intrebarii si acest procentaj ar spune ca este unchiul lui Suca. Lipsa de vocalitate a sefului SMG a facut ca armata sa ajunga bataia de joc a tuturor. Cat de respectat este s-a vazut si la adunarea festiva dedicata Zilei Armatei cand nu a avut loc in prezidiu pentru ca acolo era Oprea. Era sa uit. Mai este cunoscut pentru incrangatura de nepotisme promovata in structurile militare, cea mai tare fiind numirea finului,nasului sau cumatrului CUCOSEL la conducerea Directiei Comunicatii si Informatica Militara si recenta vansare a acestuia la gradul de Contramiral de flotila (ce flotila exista Doamne iarta-ma in comunicatiile militare? poate numai cea de neuroni rataciti in capul lui Marin – pardon Amiral DOCTOR Marin)

 6. Armata Romana says:

  Singurul general care ar putea sa conduca armata romana es te D-l Catalin Zisu. El te face mandru de tinuta pe care o porti pe tine dar mai ales de ceea ce reprezinti in tinuta respectiva.

 7. Al Capone says:

  Încă un fapt care confirma că mafia băsistă
  a pătruns de mult în Armată.