Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul şef al spionajului afgan ştia că ben Laden se ascunde în Pakistan

Amrullah Saleh, fostul şef al spionajului afgan, a declarat pentru CNN că “reţeaua sa de spioni şi informatori descoperise în 2007 ascunzătorile al-Qaida din Pakistan în care se putea adăposti liderul reţelei teroriste.

“Am lucrat mult în zonele tribale din Pakistan… am luat sat cu sat, recrutând informatori la întâmplare”, a povestit Saleh. “Am ajuns la concluzia că ben Laden nu era în zonele tribale”, a adăugat fostul şef al serviciilor afgane de informaţii.

Saleh spune că şi-a direcţionat apoi sursele de informaţii mai departe în teritoriul pakistanez, identificând ascunzătorile al-Qaida într-un oraş numit Manshera, aflat la scurtă distanţă de locul în care s-a dovedit până la urmă că îl adăpostea pe ben Laden.

Însă, spune Saleh, când a menţionat acest lucru la o întâlnire dintre Musharraf şi omologul său afgan, Hamid Karzai, preşedintele pakistanez “s-a înfuriat foarte tare”. El a refuzat să treacă la acţiune sau măcar să facă nişte verificări aleatorii, stradă cu stradă, în acea zonă, susţine Saleh.

CNN precizează că nu poate confirma independent versiunea susţinută de Saleh, iar fostul preşedinte Musharraf nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile care i se aduc.

Sursa: CNN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.