Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul Şef al SRI, Radu Timofte – trimis în judecată de DNA

Fostul Şef al SRI, Radu Timofte, a fost trimis în judecată de DNA pentru următoarele învinuri: “instigare la abuz în serviciu” şi “fals în legătură cu vânzarea unor locuinţe de serviciu”.

Alături de el, mai sunt trimişi în judecată următorii:
– Virgil Turcu, fost Şef al Direcţiei Logistice din cadrul SRI, pentru “abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată”;
– Dumitru Ionete, fost consilier al adjunctului directorului, Gheorghe Robu, ofiţer în cadrul SRI, Ion Tudor, fost ofiţer în cadrul SRI, membrii comisiei de verificare a îndeplinirii condiţiilor legale de vânzare şi a oportunităţii vânzării locuinţelor de serviciu, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de “abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în forma calificat”.

Concret, în perioada septembrie 2004 – martie 2005, Timofte Alexandru Radu, în calitate de director al SRI, l-a determinat pe Turcu Virgil, Şeful Direcţiei Logistice din cadrul aceluiaşi serviciu de informaţii, să-i închirieze şi, ulterior, să-i vândă în regim subvenţionat (la un preţ mult mai mic decât preţul pieţei) locuinţa de serviciu situată în Bucureşti, str. Mihai Eminescu (zona rezidenţială), cu nerespectarea prevederilor legale în materie, arata comunicatul DNA.

În vederea cumpărării locuinţei de serviciu, la data de 28 ianuarie 2005, Timofte a întocmit şi depus la SRI 2 declaraţii pe proprie răspundere false (din care una în numele soţiei) în care a consemnat informaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la situaţia sa locativă.

Sursa: 9Am

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Fostul Şef al SRI, Radu Timofte – trimis în judecată de DNA”

  1. dan says:

    … oare cei din armata … cand vor fi cooptati? … ca si aici au fost……. destui care ar trebui sa dea socoteala…

  2. OBAMA says:

    PAI ERA SA FIE COOPTATA IN ARMATA FIICA LUI TIMOFTE PE O FUNCTIE DE O SA IL DOARA CAPUL PE AMIRAL.

  3. DE CE BAL says:

    Nu este fiica, ci nepoata (28 de ani), maestre OBAMA…Sa fim mai rigurosi in aprecierea gradelor de rudenie. Iar pe amiral nu are cum sa il doara capul, pentru ca nu are asa ceva :) Daca avea cap, pleca de mult de la sefia armatei.