Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fostul Şef al Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Ioan Sorin, a decedat

Generalul Ioan Sorin. foto actualitatiFostul Şef al Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Ioan Sorin, a decedat în data de 15 martie. Generalul Ioan Sorin suferea  de mai mult timp de o boală incurabilă.

“Am aflat cu adâncă durere vestea trecerii în nefiinţă a generalului (ret.) Ioan Sorin, o personalitate militară de excepţie a ultimilor decenii. Va rămâne în memoria noastră ca un lider militar şi va inspira generaţiile viitoare de ofiţeri şi generali ai Armatei României. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în mesajul de condoleanţe adresat de ministrul Apărării naţionale, Mircea DUşa.

Generalul Ioan Sorin a trecut în rezervă în luna mai, 2013. Cu acea ocazie ministrul Duşa i-a înmânat sabia de ceremonie, arma pe care o poartă ofițerii din Regimentul de Gardă, în semn de recunoştinţă pentru întreaga activitate militară desfăşurată de-a lungul carierei.

Duşa declara atunci că “generalul Sorin Ioan şi-a îndeplinit datoria cu devotament şi profesionalism în cariera militară de 40 de ani”.

Dumnezeu să îl odihnească!

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Fostul Şef al Statului Major al Forţelor Terestre, generalul Ioan Sorin, a decedat”

 1. elis says:

  Pacat. Mare pacat. S-a lasat linistea peste unul dintre marile caractere ale Armatei. Sa se odihneasca in pace si sa poata familia trece peste o perioada imposibila. Si ma rog ca noi, cei mici, cei care am ramas in urma si care vom muri maine, sa invatam ceva de la acest OM. Poate nu se trezeste jegosul ala de dogarele sa inceapa iar cu … s-a stins inca un camarad datorita diminuarii pensiei… si alte bla,bla,bla-uri. Auzi, dogaret!!,… Lasa-l pe General, macar pe acesta lasa-l in linistea in care a ajuns

 2. George Feleaga says:

  Fie ca linistea sa vina pentru acest meteorit al Armatei romane! Cei care l-Am cunoscut depunem marturie pentru maretia lui. Odihneste-te in pace, Generale!

 3. eu says:

  Este timpul ca cineva sa se intrebe cine ne omoara generalii, dupa ce trec prin reprezentanta de la Bruxelles. Aceeasi soarta ca a generalului Paraniac.

 4. ionel says:

  CORECT!

 5. grigore says:

  A plecat la Domnul (cu VOIA si CONTRIBUTIA CUI??) unul din puținii generali ADEVARAȚI pe care-i mai avea Armata Romaniei. Dumnezeu să-l odihnească !

 6. elis says:

  Cei doi au fost intr-adevar de exceptie. Dar nu toti o musca la Buxelles. A se vedea Floarea Serban sau Tomita Tomescu. Doar cei cu adevarat deosebiti pot constitui tinte. Ceilalti ?! Ori cu ei, ori fara ei – EGAL.

 7. gheo says:

  Dumnezeu sa il odihneaca in pace !.

 8. dracula2 says:

  Parerea unor colonei de pix (chiar daca ei se prezinta drept colonei de cai ferate) este ca generalul Ioan Sorin a fost un “neica-nimeni” …
  “…l-am considerat un fel de plăvan nimerit pe funcţia aceea nici măcar din întâmplare, ci fiindcă armata română – ce tristă constatare! – nu avea unul mai bun ca el. …”
  //www.ionpetrescu.ro/2014/03/18/no-comment-7/

 9. Gheo says:

  “dracula2″, nu trebuie luat in seama acest paduche de Dan Gaju. A fost si este un jurnalist de duzina, un om frustrat intelectual si fizic. Ca orice om marunt, si acest specimen isi exprima frustrarile dupa ce o mare personalitate militara nu mai este in viata. Pacat, ca o astfel de creatura a fost jurnalist militar.