Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa are nevoie de drone americane şi israeliene pentru intervenţia din Mali

Se pare că intervenţia militară din Mali a determinat Franţa să conchidă că unele echipamente din dotarea armatei sale “sunt depăşite”. Totodată, Franţa a admis că are nevoie de drone militare pentru misiuni de recunoaştere în intervenţia militară din Mali. Franţa a recunoscut că în intervenţia din Mali, SUA le-au oferit comandanţilor francezi informaţiile de care aceştia aveau nevoie cu ajutorul dronelor pe care le-au operat din Nigeria.

Prin urmare, Franţa a decis să negocieze cu SUA şi cu Israel achiziţia de drone militare de spionaj şi recunoaştere. Anunţul a fost făcut de ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, informează Reuters, citat de AGERPRES.

“Avem nevoie de această capacitate în cel mai scurt timp. În prezent, există două ţări în lume care construiesc drone: SUA şi Israel. Negociem cu ambele ţări pentru a cumpăra câteva drone imediat”, a susţinut Le Drian pentru postul de televiziune iTele.

Cotidianul francez Le Monde anunţa pe 18 mai că “Franţa a primit aprobarea Pentagonului pentru achiziţia a două drone Reaper, mai fiind nevoie doar de aprobarea Congresului de la Washington pentru realizarea tranzacţiei. Conform aceleiaşi surse, Franţa ar dori să achiziţioneze 5 – 7 drone Reaper pentru 300 de milioane de euro. Obiectivul este de a folosi cele două drone în Mali până la sfârşitul acestui an.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.