Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa cere SUA şi Rusiei încheierea rapidă a tratatului START 2

RUSSIA-US-MEDVEDEV-OBAMAPurtătorul de cuvânt al diplomaţiei franceze, Bernard Valero, a declarat că, Franţa solicită Rusiei şi Statelor Unite ale Americii să încheie rapid un nou acord asupra dezarmării nucleare, amintind că acestea deţin singure 95% din totalul armelor atomice din lume.

Tratatul de reducere a armelor strategice (START 1), semnat în 1991, a expirat sâmbăta trecută, iar preşedinţii rus – Dmitri Medvedev şi american – Barack Obama s-au angajat să încheie un nou tratat “cât mai curând posibil”.

‘Încurajăm Statele Unite ale Americii şi Rusia să concluzioneze rapid această negociere, ce va constitui un nou progres în materie de dezarmare’, a declarat purtătorul de cuvânt al Quai d’Orsay într-o conferinţă de presă.

“Vă reamintesc că Rusia şi SUA deţin 95% dintre armele nucleare din lume şi că o continuare a procesului de reducere ruso-american reprezintă una dintre principalele priorităţi ale planului de acţiune în materie de dezarmare, adoptat de Uniunea Europeană în decembrie 2008 în timpul preşedinţiei franceze”, a adăugat el.

Preşedinţii rus şi american şi-au însărcinat delegaţiile să convină un nou acord înainte de termenul limită de la 5 decembrie, însă negocierile s-au dovedit a fi mai dificile decât era prevăzut.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.