Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa – din nou în structurile de comandă militară NATO

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat reintrarea ţării sale în structurile de comandă militară ale NATO. Preşedintele francez a subliniat faptul că “după o absenţă de peste 40 de ani, era timpul ca Franţa să se întoarcă!”.

El a mai spus că “este neverosimil ca o ţară ca Franţa, care este membru fondator al NATO, să nu aibă niciun cuvânt de spus în deciziile adoptate de organizaţie cu privire la strategia militară”.

Ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, a afirmat la rândul său, că această decizie este una salutară.

sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Franţa – din nou în structurile de comandă militară NATO”

  1. DE CE BAL says:

    Traducem liber mesajul sefului statului francez: este neverosimil ca unei tari ca Franta…sa nu i se incredinteze comanda trupelor aliate intr-un teatru de operatii, fie acesta Afganistanul sau altceva – comparabil.
    Vom vedea la apropiatul Summit al NATO.