Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa doreşte o cooperare militară mai strânsă în regiunea Asia-Pacific

Prezent la reuniunea anuală de la Singapore, referitoare la probeleme de securitate – reuniune cunoscută sub numele de “Shangri-La Dialogue” – şi care se organizează în fiecare an în Singapore, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat că “regiunea Asia-Pacific rămâne o miză strategică pentru Franţa”.
În acest sens Franţa intenţionează să intensifice cooperarea politico-militară în regiune, în pofida dificultăţilor bugetare”, citează AGERPRES, AFP.

În intervenţia sa, Jean-Yves Le Drian a cerut “finalizarea rapidă a unui cod de conduită privind securitatea maritimă pentru a diminua tensiunile în Marea Chinei Meridionale”.
Considerată a fi zonă de tranzit vitală pentru comerţul mondial, Parisul intenţionează o napropiere de Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).
În timp ce ţările din Asia au cheltuit în 2012, pentru prima dată, mai mult pentru forţele lor armate decât ţările europene din NATO, Franţa intenţionează să consolideze cooperarea în domeniul apărării în regiune, în special “sub forma exerciţiilor comune”.

Parisul are deja relaţii de cooperare în domeniul apărării cu Indonezia, Malayezia, Singapore şi Vietnam.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Franţa doreşte o cooperare militară mai strânsă în regiunea Asia-Pacific”

  1. szilard says:

    Adica : hai sa coopream sa dam in cap la altii.

  2. szilard says:

    Ca hasa vrhea Frantha, mancatas, dar ce vrea : sa dhea hin cap la haltii nu ? alte tari nu intereseaza pe nimeni ?
    Ma-m cam saturat de sclavagisme.