Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa: forţele lui Gaddafi şi-au modificat modul de acţiune în replică la atacurile NATO

Purtătorul de cuvânt al Statului Major interarme francez, colonelul Thierry Burckhard, a declarat ca situaţia din Libia este “complexă”, forţele pro-Gaddafi “modificându-şi modul de acţiune” în replică la atacurile coaliţiei internaţionale *(NATO).

“Angajamentul nu a fost redus. În continuare există 30 până la 35 de aparate de luptă şi de sprijin în misiune în fiecare zi”, în cadrul operaţiunii internaţionale conduse de NATO, a afirmat colonelul Burckhard într-o conferinţă de presă săptămânală la Ministerul Apărării.

Cu toate acestea, el a admis că situaţia este “complexă”, explicând că forţele pro-Gaddafi şi-au “modificat modul de acţiune” în replică la atacurile coaliţiei. Acestea folosesc mijloace mai puţin vizibile în prima linie, precum camionete în locul blindatelor, şi au recurs la metode de camuflaj, de “amestecare” cu populaţia.

Însă “nu trebuie să raportăm eficacitatea misiunii la numărul de arme desfăşurate” şi “în mod clar, loviturile continuă să îşi producă efectul”, a apreciat purtătorul de cuvânt.

El a afirmat, printre altele, că “130 de militari francezi” se află în cadrul structurii de comandă a operaţiunii conduse de NATO. Circa ’80 de ofiţeri sunt prezenţi în permanenţă acolo în numele contribuţiei franceze la funcţionarea NATO, iar 50 s-au alăturat special pentru punerea în aplicare a acestei operaţiuni’, a precizat el.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Franţa: forţele lui Gaddafi şi-au modificat modul de acţiune în replică la atacurile NATO”

 1. indisciplinatu says:

  Ne punem in cap lumea musulmana, incetul cu incetul, cred ca razboiul se va transforma intr-unul dintre Europa si lumea musulmana…parca incep sa se prefigureze anumite viziuni gen Nostradamus….iar noi, ca intotdeauna, la mijloc, sufocati in propria neputinta!!!

 2. musatinul says:

  Toata lumea a vazut fiasco total in interventiile americane din Vietnam, Iraq si alte zone strategice si acum ii baga in fata pe europeni in fata ca sa-si mai spele rusinea.
  De ce numai americanii sa fie invinuiti ca ucid fara discernamat populatii intregi sa fie si altii ca de, este mai usor astfel si monstrii care ucid cu bombe nevinovati pot dormi mai linistiti.
  Soldatii care proslavesc democratia bocancului omoara copii care aduna lemne, taie capete, schingiuesc, sodomizeaza, distrug culturi stravechi in numele a ce, la ce mai este valabila democratia daca distruge in acest fel vieti.
  La ora actuala se poate afirma fara dubii ca aviatorii sunt cei mai mari ucigasi din istorie, exemple sunt foarte multe si pot arata doar cateva si anume bombardamentele germane, bombardamentele engleze, americane asupra oraselor germane, bombele nucleare aruncate asupra celor doua orase japoneze fara nici o justificare intrucat japonezii era deja infranti, bombadamentele din Serbia, Irak mai nou Libia si alele pe care noi nu le mai stim din Africa sau alte zone.

 3. ciprian says:

  @ musa tinul
  Daca atat ai inteles tu, anume ca aviatorii sunt cei mai mari ucigasi……. Eu iti spun ca cel mai mare ucigas este arma AK sub diferitele ei forme – ma crezi?

 4. Alex says:

  Nu tre sa fi Nostradamus ca sa-ti dai seama ca ne indreptam spre razboi, foamete, haos si evident un nou razboi mondial. Am fi avut pana acum doar 2 dar dpdv istoric au mai fost razboiul de 7 ani si razboaiele napoleoniene purtate pe 3-4 continente. Nu vad de ce n-ar mai fi. Si asa suntem prea multi si chinuim planeta. Se spune ca la nivel foarte inalt se urmareste scaderea substantiala a numarului populatiei, mai ales din lumea a sa zis a 3-a. In tarile civilizate se face controlul populatiei prin reducerea natalitatii, oamenii preferand sa aiva doar 1 copil, sau mai ales in ultimul timp doar un animal de casa.