Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa îşi retrage 200 de militari din Afganistan

Militar francez in Afganistan

În cadrul planului de retragere a 1000 de militari francezi dislocaţi în Afganistan, până la finalul lui 2012, Franţa va retrage aproximativ 200 de militari până la sfârşitul lunii octombrie.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Statului Major General francez, Thierry Burkhard.

“Franţa îşi va retrage înainte de sfârşitul lunii octombrie echivalentul unei companii, adică aproximativ 200 de militari”, a declarat Burkhard, în cadrul conferinţei de presă săptămânale a Ministerului Apărării. Este vorba despre o “companie de luptă cu întăririle sale”, a precizat el.

Un alt detaşament urmează să fie retras până la sfârşitul anului, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Retragerea forţelor franceze se face în coordonare cu retragerea altor soldaţi din cadrul forţei internaţionale în Afganistan, care numără peste 130.000 de persoane, dintre care două treimi americani.

La 23 iunie, preşedintele Barack Obama a anunţat retragerea unei treimi din contingentul american în Afganistan până în vara lui 2012, respectiv aproximativ 33.000 de persoane.

Ulterior, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că “mai multe sute” de militari francezi vor părăsi Afganistanul până la sfârşitul lui 2011 şi începutul lui 2012. În iulie, în cadrul unei vizite în Afganistan, el a confirmat că “în 2014, toţi militarii francezi vor fi retraşi din Afganistan, totul va fi transferat afganilor”.

Franţa are dislocaţi în Afganistan aproximativ 4000 de militari iar pierderile forţelor franceze s-au ridicat la 75 de militari francezi morţi de la declanşarea conflictului. Majoritatea soldaţilor francezi sunt dislocaţi în provincia Kapisa şi districtul Surobi, la nord-est de Kabul.

sursa: France Press

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Franţa îşi retrage 200 de militari din Afganistan”

  1. indisciplinatu says:

    Noi nu retragem pe nimeni,..suntem o forta!!!!