Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa nu renunţă la arma nucleară

Prezent la Washington unde participă, alături de alţi 50 de şefi de stat şi de Guvern, la un summit organizat de preşedintele Barack Obama pentru a dezbate probleme privind securitatea nucleară, Nicolas Sarkozy a declarat că Franţa nu va renunţa “la arma nucleară”.

“Nu voi renunţa la arma nucleară, garant al securităţii ţării mele”, a afirmat preşedintele francez într-un interviu acordat postului de televiziune CBS, preluat de Mediafax.

“În Franţa am renunţat la testele nucleare (…) am redus cu o treime numărul armelor noastre”, a precizat Sarkozy. El însă a adăugat: “dacă aş fi mers mai departe, aş fi putut pune în pericol securitatea ţării mele”.

“Sprijim orice măsură pentru diminuarea (numărului) armelor nucleare”, dar “păstrăm minimul pentru a asigura” securitatea Franţei, a mai afirmat Sarkozy.

Această reuniune, care se înscrie în linia discursului pronunţat de Obama la Praga privind denuclearizarea la nivel mondial, este consacrată mijloacelor de contracarare a terorismului nuclear şi măsurilor concrete care trebuie aplicate pentru a securiza materialele nucleare ce riscă să fie obţinute de terorişti.

Sursa: MEDIAFAXCBS News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.