Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franta si-a retras portavionul Charles de Gaulle din misiune din largul coastelor libiene

După patru luni de misiune, Franţa  a luat decizia de a-şi retrage portavionul Charles de Gaulle din largul coastelor libiene.

Anuntul a fost facut de ministrul apărării Gerard Longuet. Longuet a dat asigurări că retragerea Charles de Gaulle, care este echipat cu 10 avioane de luptă Rafale şi şase Super Etendard şi este însoţit de patru fregate, nu înseamnă că Franţa îşi reduce misiunea.

Avioane de luptă franceze sunt desfăşurate şi pe insula elenă Creta, precum şi în Sicilia. Avioane de supraveghere franceze, care ajută la impunerea unei zone de restricţii aeriene deasupra Libiei, decolează şi de la baze din Franţa.

Charles de Gaulle, portavion nuclear, a fost trimis în largul coastei libiene la sfârşitul lunii martie.

Vasul şi cei 1.900 de membri ai echipajului urmează să ajungă în portul Toulon, din sudul Franţei, la jumătatea lunii august, potrivit lui Longuet.

Măsura intervine în condiţiile în care din ce în ce mai multe voci din Franţa îşi exprimă îngrijorarea faţă de costul campaniei împotriva regimului lui Muammar Gaddafi.

Campania condusă de NATO costă Parisul circa 1,2 milioane de euro pe zi.

sursa: NewsIn

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.