Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa va face poliţie aeriană deasupra Ţărilor Baltice

miragef1Franţa va începe luni, 04 ianuarie 2010, o misiune de supraveghere pentru patru luni a spaţiului aerian eston, leton şi lituanian, urmând Germaniei, ce efectua această misiune în cadrul NATO de la începutul lui septembrie.

Anunţul a fost făcut de către Ministerul lituanian al Apărării.

Contingentul francez va avea 150 de ofiţeri, piloţi şi soldaţi, care vor veni în special de la baza aeriană din Cambrai, din nordul ţării.

Cele trei ţări baltice, ce au devenit indpendente după destrămarea URSS, în 1991, şi primite în NATO în 2004, nu deţin forţele aeriene necesare pentru supravegherea spaţiului. Această misiune este îndeplinită pe rând de celelalte ţări membre NATO.

Şi România a efectuat o misiune de poliţie aeriană în spaţiul aerian baltic.

Să sperăm că nu va fi nevoie ca în curând alte state să efectueze acest tip de misiuni în spaţiul aerian românesc.

sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.