Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fratele Mircea sare în apărarea lui Traian

Mircea si Traian Basescu.corectnews.ro

După afirmaţiile jignitoare la adresa Regelui Mihai, rostite de Traian Băsescu, fratele acestuia, Mircea Băsescu, face următoarele declaraţii. Fireşte, aşa cum îi stă bine unui frate, Mircea Băsescu îl apără pe Traian.

A fost un comentariu, o opinie a preşedintelui, cu care eu, ca cetăţean, sunt de acord. Păi, dacă ar fi fost Traian în locul lui, ar fi spus: împuşcaţi-mă, şi nu ar fi abdicat”.

“Sunt atâtea exemple de regi care au fost omorâţi. Dacă Regele Mihai nu ar fi abdicat, probabil că ar fi fost omorât şi atunci ar fi devenit un erou”, a declarat Mircea Băsescu, citat de replicaonline.ro.

Comentariile continuă:
“Am văzut că şi Ion Iliescu îl critică pe preşedinte, dar îmi aduc aminte când a venit Alteţa Sa pe aeroport şi Iliescu nu i-a permis să intre în România. Alteţa Sa nu a fost jignit de ceea ce a spus fratele meu, acesta este adevărul”.

I-a luat apărarea Regelui (n.r. Crin Antonescu), vorbind de preşedintele ales de majoritatea poporului (n.r. Traian Băsescu) ca fiind beţiv… Păi, cum poate să vorbească aşa? Este preşedintele, ales de majoritate, democratic, iar el ca profesor ar trebui să ştie noţiuni de genul demos kratos.”

Alteţa Sa s-a bucurat când a fost decorat de Stalin… Alteţa Sa a scris şi a semnat cu mânuţa lui că renunţă la titlul de Rege şi trebuie să îi cerem scuze? Iar despre preşedintele ales să spunem că e beţiv sau mai ştiu eu ce? Alteţa Sa nu mai e Rege pentru că a renunţat. Când îl va unge Patriarhul iar Rege, atunci va fi Rege din nou. Eu ştiu că Regele e trimisul lui Dumnezeu pe pământ, ori el a renunţat la tron“.

Prin urmare, aşa cum îi stă bine unui frate, Mircea Băsescu este întru totul de acord cu ceea ce a spus –  referitor la Regele Mihai – preşedintele Traian Băsescu.

Mai mult, Mircea Băsescu crede că fostul suveran nu s-a simţit jignit de declaraţiile preşedintelui.

Sursa: Realitatea, replicaonline.ro

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Fratele Mircea sare în apărarea lui Traian”

 1. watcher says:

  un imbecil la fel ca si ala de la cotroceni

 2. karadeniz says:

  Alo…. ! Trio do, re, mi ! Săriţi, că nenea watcher vă insultă şeful. Pe el, că voi e mai mulţi !

 3. unul says:

  Hai ca apare acum don corleone , jvek si haita de pupincuristi portocalii pe care ii gasesti plini de… la gura si pe forumul SEMPER FIDELIS … Baieti , va urez multe succesuri in pupat limbaj cenzurat care s-ar fi lasat impuscat asa cum a si demisionat cand si-a dat cuvantul sau plin de basisme ….

 4. JVEK G. says:

  Sunteti zlabuti…nu merita efortul !

 5. FILIALA DE PARTID SEBEȘ says:

  AVEM ADEZIUNEA TUTULOR MEMBRILOR SEBEȘENI
  PENTRU A-L SCOATE DIN BAZINUL NOSTRU ELECTORAL

  Demisia !! Și să ne lase …
  Avem motive serioase:
  Pe regele Mihai bârfește
  Și nu conduce ȘEBEȘEȘTE !

 6. partizanul says:

  Si care este concluzia? Avem o clasa politica de rahat. Noi ca alegatori pe cine sa alegem, in cine sa mai avem incredere, cind toti indiferet de partid, s-au perindat prin guvern si parlament dupa ’89, toti sunt patati sunt penali, iar Ponta si Antonescu au in spate rasuflarea otravita a codosilor care stau in umbra si abia asteapta sa se repeada la ciolanul descarnat de catre haita portocalie? Haideti fratilor sa angajam un guvern japonez, chinez, german, orice numai romanesc nu. Jegul politic este atit de gros incit treguie razuit.

 7. khukuri says:

  Conform INS la turul 2 de scrutin la alegerile prezidentiale din 2009 din 18.303.224 cetateni cu drept de vot s-au prezentat la urne 10.483.815.Dintre acestia 5.277.068 au optat pentru cetateanul turmentat iar 5.206.747 pentru turmentatul cetatean orbit de flacara violet.Despre ce majoritate discutam frate mircea?Daca traian a repurtat o victorie, aceasta s-a rasfrant asupra celor 7.819.409 alegatori care nu s-au prezentat la urne si asupra celor 5.206.747 care au votat impotriva adica 13.026.156 de cetateni pe care a declarat ca i-a ciuruit.Marsh la zeama de varza!!!

 8. watcher says:

  Atat timp cat mai exista oameni cu constiinta, speranta inca nu e pierduta
  Regizorul Sorin Ilieşiu, autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului, îi cere demisia preşedintelui Băsescu căruia îi impută “minciuna, incultura, fariseismul, vulgaritatea”, dar şi “emascularea condamnării comunismului” prin ultimele declaraţii despre Rege.

  Într-o scrisoare deschisă adresată lui Traian Băsescu, Ilieşiu îi cere încă din primul rând demisia. “Domnului Traian Băsescu, preşedintele României. Demisia! Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, derizoriu, prefăcătorie, mahalagism, vulgaritate, ipocrizie, fariseism, prefăcătorie, duplicitate, viclenie. Singura modalitate de a iubi astăzi România este de a spune adevărul despre dvs : aţi preschimbat Dreptatea şi Adevărul în Nedreptate şi Minciună, aţi batjocorit demnitatea, aţi strangulat speranţa, aţi violat România.Unica urmare ar fi demisia de onoare! Dar nu cred că mai aveţi onoare”, scrie Ilieşiu.

  El explică că “paharul” relelor făcute de Băsescu “s-a umplut odată cu detestabilele afirmaţii” despre Regele Mihai, despre mareşalul Antonescu şi despre eliberarea Basarabiei de armata română, în 1941, eliberare pe care Băsescu a numit-o, spune Ilieşiu, “invadare”, sintagmă ce “batjocoreşte unitatea şi integritatea naţională” pe care Băsescu a jurat solemn să le apere.

  Ilieşiu îl acuză de ipocrizie pe Băsescu şi de faptul că nici nu a citit raportul de condamnare a comunsimului pe care şi l-a asumat în numele statului român. “Nu aţi făcut nimic bun, cu excepţia condamnării comunismului. Dar nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri argumentate şi documentate, astfel încât să nu aveţi încotro şi să răspundeţi favorabil. În 2005 aţi spus că nu puteţi condamna comunismul întrucât. Ca urmare, v-am prezentat dovezi : am redactat de unul singur – pe baza datelor incontestabile preluate de la cel mai respectat Memorialul din Europa, respectiv cel de la Sighet – un raport neoficial publicat integral în presa centrală în octombrie 2005, cele 21 de capete de acuzare formulate de mine regăsindu-se ulterior în raportul oficial. Din păcate, nici până azi nu aţi binevoit să citiţi raportul pe care vi l-aţi asumat în 2006. Aţi condamnat neavând habar ce condamnaţi. (…) Aţi proiectat în derizoriu condamnarea comunismului şi aţi emasculat-o, prin refuzul dvs de a solicita parlamentului şi guvernului – aşa cum v-am cerut – să adopte măsurile şi legile decomunizării propuse în raportul asumat şi evocate în discursul dvs”, îi scrie Ilieşiu lui Băsescu.

  “Incultura dvs este năucitoare, şi, în consecinţă, incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi prin fraudă morală”, adaugă intelectualul.

  Ilieşiu îi impută lui Băsescu şi că este părtaş la îngroparea dosarelor Revoluţiei şi mineriadelor. “Aţi demostrat că nu doriţi Dreptate şi Adevăr prin justiţie faţă de crimele comunismului, genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990. În septembrie 2009 ne-aţi implicat la Cotroceni într-un show electoral. Aţi certat-o pe doamna procuror general Kovesi pentru că încă nu se aflase adevărul. Ca pedeapsă, după o lună, aţi renumit-o pentru încă un mandat. În prezent, dosarele sunt îngropate şi mai adânc”, mai scrie el.

  Sorin Ilieşiu îi mai reproşează şefului statului că nu respinge declaraţiile revizioniste ale extremiştilor maghiari. “Vă lăudaţi că sunteţi patriot, îngenunchiaţi cu prefăcută evalvie în faţa tricolorului, dar refuzaţi să solicitaţi – aşa cum v-am cerut – Ungariei şi reprezentanţilor minorităţii maghiare, să dezavueze şi să regrete zecile de masacre antiromâneşti şi antievreieşti comise în Transilvania, în 1941-1944, de regimul horthyst cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare locale, şi, de asemenea, să recunoască legitimitatea tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, contestate de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale din România sau din Ungaria, de lideri precum Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania, vicepreşedintele Parlamentului European”, se mai arată în scrisoarea lui Ilieşiu.

  “V-aţi angajat că veţi cere preşedintei Camerei Deputaţilor să supună din nou la vot Legea lustraţiei astfel încât să nu mai fie declarată neconstituţională, dar nu aţi făcut-o. Aţi promis asanarea morală a societăţii româneşti, dar aţi refuzat să cereţi SRI şi SIE să predea către CNSAS cele 97.000 de dosare considerate abuziv de siguranţă naţională”, mai acuză Ilieşiu.

  Fostul disident comunist face câteva aprecieri şi despre implicarea lui Băsescu în Guvern şi politica internă. “Aţi decredibilizat în mod ridicol reforma, modernizarea şi reorganizarea României. V-aţi umilit primul-ministru şi alţi colaboratori făcând din ei marionete perfecte ale unui păpuşar capricios”, se mai arată în scrisoarea semnată de Ilieşiu.

  “Pretindeţi că luptaţi împotriva corupţiei şi hoţiei, dar nu solicitaţi procurorilor să trimită în judecată vinovaţii pentru neantizarea flotei române, ca şi cum – fiind chiar comandant de navă – nu v-ar păsa deloc de această flotă, ca şi cum nu aţi şti nimic despre fraudă cu toate că atunci eraţi ministrul transporturilor. Aţi decăzut atât de mult încât aproape oricine ar putea fi un preşedinte mai puţin dezastruos. Orice intelectual adevărat se descalifică dacă nu îşi exprimă dezgustul faţă de acţiunile şi afirmaţiile scandaloase ale dvs”, îi mai scrie regizorul lui Traian Băsescu.

  Sorin Ilieşiu se aşteaptă la represalii în urma acestei scrisori. “Probabil că replica la această scrisoare va fi să le ordonaţi procurorilor să mă iar celor de la serviciile secrete să mă , pentru a nu genera “, susţine acesta. Ilieşiu adaugă că pentru a nu se crede că ceea ce i-a scriu ar fi “sarcină de partid”, anunţă că tocmai şi-a dat demisia din PNŢCD şi din funcţia de vicepreşedinte.

  Ilieşiu îşi încheie scrisoarea cu o expresie în latină. “Dixi et salvavi animam meam”, în traducere “am vorbit pentru a-mi salva sufletul”. De remarcat că acest citat îi aparţine lui Karl Marx. Acesta şi-a încheiat volumul “Critica programului de la Gotha” cu acest citat. Exegeţii operei lui Marx au interpretat această încheiere drept un semn al pesimismului ideologului că nimeni nu va avea curajul să încheie capitalismul ca epocă istorică. (articol di cotidianul)