Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregată americană în apele Mării Negre – monitorizată de ruşi

Fregata americană USS Klakring a intrat în apele Mării Negre pe data de 20 martie şi este “monitorizată îndeaproape de Rusia”. Anunţul a fost făcut de un oficial al forţelor navale ruse, citat de RIA Novosti.

Nava va staţiona în portul bulgar Varna, după care se va îndrepta către portul ucrainean Sevastopol şi cel georgian Batumi.

Municipalitatea din Sevastopol a anunţat că a “luat măsurile necesare pentru a asigura securitatea echipajului american pe durata şederii în port”. Aceasta, după ce, în luna noiembrie a anului trecut, nava USS Mount Whitney aflată în Sevastopol, a trebuit să-şi reducă staţionarea în acest port din cauza protestelor populaţiei din zonă.

La Sevastopol, zonă cu populaţie semnificativă rusofonă, se organizează frecvent proteste faţă de vizitele navelor din state NATO.

Sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Fregată americană în apele Mării Negre – monitorizată de ruşi”

  1. DE CE BAL says:

    Monitorizare justificabila – pentru rusi – din teama de a nu se genera un incident nedorit inaintea apropiatei intalniri a sefilor de stat rus si american.

  2. Ando says:

    De acord cu opinia exprimata de DE CE BAL. Rusia este totusi o putere care isi permite sa afirme ca va face ce isi propune „indiferent de costuri si criza”. De luat aminte!

  3. DE CE BAL says:

    Nota bene: Sevastopol este pretextul posibil al scindarii Ucrainei. Dar vina trebuie transferata americanilor. We will see/ vom vedea…