Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Mărăşeşti” evaluată pentru nivelul 2 de interoperabilitate NATO

Fregata Marasesti foto jeanbart.scoli.edu.ro

În cadrul unei aplicaţii internaţionale organizate săptămâna aceasta de Bulgaria, fregata “Mărăşeşti” aparţinând Forţelor Navale Române urmează să fie evaluată pentru nivelul 2 de interoperabilitate NATO.

În cadrul exerciţiului “Breeze/Certex 2011″, care se desfăşoară, în perioada 17 – 23 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei şi apele internaţionale ale Mării Negre, fregata “Mărăşeşti” va fi evaluată pentru nivelul 2 de interoperabilitate NATO de către o comisie mixtă din care fac parte specialişti de la Componenta Navală a Comandamentului NATO din Napoli şi din cadrul Centrului de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale Române.

Nava are la bord pentru această misiune 227 de marinari, la care se adaugă echipele de evaluatori, şi este comandată de comandorul Cornel Cojocaru.

La exerciţiul “Breeze/Certex 2011″ participă nave militare din România, Turcia, Grecia, Franţa, SUA şi gruparea navale NATO SNMG2.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.