Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata MĂRĂŞEŞTI participă la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13

Fregata Marasesti foto mapn.ro

Fregata Marasesti foto mapn.ro

Compartimentul de informare şi relaţii publice al Statului Major al Fortelor Navale Române a anunţat că Fregata “Mărăşeşti” va participa, în perioada 8-20 iulie, la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13, care va avea loc în Marea Neagră, în apele teritoriale ale Ucrainei şi portul Odessa.

SEA BREEZE 13 este un exerciţiu întrunit, cu activităţi şi forţe participante din domeniile navale, aeriene şi terestre, având ca obiectiv principal dezvoltarea cooperării şi îmbunătăţirea interoperabilităţii dintre armatele unor ţări membre NATO şi armatele unor ţări partenere. Timp de două săptămâni, militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Italia, România, SUA, Turcia şi Ucraina vor desfăşura exerciţii de căutare şi salvare vieţi pe mare, recuperarea naufragiaţilor, de monitorizare a traficului navelor comerciale, de evacuare medicală, exerciţii de reacţie la primirea unei avertizări de ameninţare asimetrică, precum şi trageri de artilerie cu amamentul de la bordul navelor.

Fregata “Mărăşeşti” a plecat în misiune duminică, 7 iulie, din portul militar Constanţa. Nava are la bord un echipaj alcătuit din 227 marinari şi este comandată de comandorul Cornel Cojocaru.

Cooperarea internaţională în domeniul apărării are o însemnătate deosebită si reprezintă promovarea şi afirmarea intereselor României prin valorificarea oportunităţilor în cadrul comunităţii europene, euroatlantice şi internaţionale. Forţele Armate Române se remarcă printr-un grad ridicat de implicare în astfel de activităţi multinaţionale dar şi prin profesionalism şi dorinţa de a coopera.

Simion Bianca-Iulia, InfoMondo Militar

Sursa: SMFA

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Fregata MĂRĂŞEŞTI participă la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13”

  1. szilard says:

    Iau si ei un salariu(aia de pe fregata).