Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Regele Ferdinand” a plecat în operaţia NATO “Unified Protector”

Fregata Regele Ferdinand foto Stefan Ciocan MEDIAFAX FOTO

La Constanţa, a avut loc vineri, ceremonia de plecare a fregatei “Regele Ferdinand” în operaţia NATO “Unified Protector” care are drept obiectiv diminuarea numărului victimelor în războiul civil din Libia prin impunerea embargoului asupra armelor în largul coastelor libiene.

Prezent la eveniment, Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că “Este pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial când Forţele Navale Române sunt angrenate într-o misiune reală de luptă. Este o misiune care decurge din hotărârea Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, din hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. O misiune importantă care are, în primul rând, ca obiectiv să diminueze numărul victimelor în războiul civil din Libia, prin interdicţia pe care va trebui să o impuneţi pentru importurile de armament pe mare”.

El a afirmat că misiunea la care va participa fregata “Regele Ferdinand” va contribui la salvarea de vieţi omeneşti, fiind totodată o misiune îndeplinită în numele României.

“România are acum capacitatea să-şi proiecteze forţele nu numai pe uscat, dar şi forţele maritime, la distanţă de apele sale teritoriale. Este o evoluţie pozitivă a capacităţii de luptă a Armatei Române şi a venit timpul ca Forţele Navale prin misiunea pe care o îndeplinesc să confirme că toate categoriile de arme sunt capabile să îndeplinească misiuni NATO”, a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a amintit că Armata Română este extrem de bine apreciată pe frontul din Afganistan, a fost foarte bine apreciată în Irak, iar forţele aeriene au asigurat sistemul de patrulare aeriană pentru ţările baltice, în anii trecuţi.

“Astăzi forţele navale ale României sunt chemate într-o misiune importantă în Mediterana. Domnule comandant, domnilor membri ai echipajului, practic, numele navei ne proiectează şi înapoi în istorie, dar şi înainte. Distrugătorul Ferdinand a fost una din navele care s-au acoperit de glorie în cel de-al Doilea Război Mondial, astăzi fregata Ferdinand trebuie să continue tradiţia Forţelor Navale Române”, a subliniat şeful statului.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, fregata “Regele Ferdinand”, comandată de comandorul Mihai Panait, va avea la bord un echipaj alcătuit din 205 marinari şi va executa misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, în Marea Mediterană. La bordul navei se vor afla şi doi ofiţeri din Forţele Navale, care vor face parte din statul major al grupării navale NATO din Marea Mediterană.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Fregata “Regele Ferdinand” a plecat în operaţia NATO “Unified Protector””

 1. Bure Bista says:

  Drum bun marinari!

  Sa va intoarceti TOTI sanatosi acasa.

 2. mirr says:

  Tara asta e batuta de soarta,si asta numai datorita sistemului de justitie nemodernizat caruyia i am dat salarii nesimtite dar care nu si face treaba.Cum se poate sa se faca afaceri cu banii tariivezi vanzarea navelor,petromului,intreprinderilor si in general a intregii avutii a tarii si justitia sa fie inexistenta??? Daca ar fi o noua revolutie pe astia i as lega PRIMII SI I AS INLOCUI.aFACEREA NAVELOR LA FEL FOARTE EVIDENTA SI NIMENI N A PATIT NIMIC???RUSINE DNA RUSINE MINISTERUL JUSTITIEI RUSINE ,DACA VOI V ATI FACE TREABA NICI POLITICIENII N AR MAI FURA SI ATI FACE UN MARE BINE TARII asteia.Vedeti ce am trimis in Mediterana???Un r–t de nava care are un amarat tun de 76 mm mai mic calibru decat si pe amaratele de tancuri t 34 din al doilea razboi mondial .I am trimis la lupta pe bietii militari cu un tun????Rasul curcilor,si somalezii cred ca au armament mai bun pe navele lor de piraterie.

 3. Am onoarea,
  Sunt caricaturistul STOPS. E perfect de generoasă ideea cu PIRAȚII … curând, dacă onorabilii redactori vor accepta vei savura un KING FERDINAND răpit și UP-GRADE-at pentru bătălii navale și desant în condiții deosebite …
  HRISTOS A-NVIAT!

 4. CALIMERA says:

  STOPS=fost parasutist care si-a facut ucenicia la Trocadero city ?! ce mai stii de micu ? ms.!

 5. micu de la TOPKRA SARÂ sau micu de la CORBU UP ?!
  Întreb și eu … că ms. poate însemna și MICU SIMA … dar asta-i poveste cu dichis!

 6. STOPS says:

  # CALIMERA
  Intră repejor pe ANCMRR OLT prin GOOGLE mai rapid, să vezi UN FINAL DRAMATIC la povestea PUNGUȚA CU DOI BANI … și zi-mi dacă te-ai prins de poantă ! Iar dacă – mi spui unde am scris eu cu tuș negru ” OPIS 1 … OPIS 2 ”
  pentru care am fost chemat la comitetul de partid … POATE … TE RECUNOSC!