Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Regele Ferdinand” a revenit din misiune

Fregata “Regele Ferdinand” a revenit din misiunea executată în Marea Mediterană în cadrul operaţiunii “Unified Protector”. Cu această ocazie, ministrul Apărării, prezent în portul Constanţa, a rostit un discurs. El i-a felicitat pe militarii de pe fregată pentru profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea acestei misiuni.

Ministrul a spus că fregata “Regele Ferdinand” a parcurs în cadrul misiunii aproximativ 17.400 de mile marine şi că a participat la 765 de misiuni specifice de supraveghere, monitorizare, incerceptare, căutare şi salvare.

El a dat drept exemplu o intervenţie din noaptea de 12 spre 13 mai, când militarii de pe fregată au intervenit pentru salvarea a 150 de persoane care se aflau la bordul unei ambarcaţiuni ce plutea în derivă în apropiere de Tripoli.

“Aţi arătat o imagine corectă a României peste hotare, a onoarei, a curajului, a angajamentului asumat”, a apus Oprea, citat de MEDIAFAX.

El a subliniat faptul că “armata va continua să acţioneze ca un furnizor de stabilitate, acolo unde angajamentele o vor cere”.

Totodată, ministrul a afirmat că militarii de pe fregată se vor bucura acum de o perioadă de odihnă şi de refacere şi a mulţumit familiilor acestora pentru susţinerea morală pe care au acordat-o participanţilor la misiune.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Fregata “Regele Ferdinand” a revenit din misiune”

  1. indisciplinatu says:

    Bine ca s-au intors sanatosi.
    oprea, ca sa-si mai dea si el chipul pe la televizor, s-a dus,sanchi, sa-i felicite pe oameni…ma mir ca nu l-au luat un pic la rost…
    Sunt convins ca sub festivism se ascund multe lucruri care nu trebuiesc spuse, poate aflam de la camarazii apropiati marinarilor militari conditiile concrete in care si-au desfasurat acestia misiunea.

  2. GIGEL says:

    D-lor,intreg echipajul nu a primit toate drepturile cuvenite acestei misiuni de mentinere a pacii.afaortele navale militare a le ROMANIEI,sunt datoare militarilor,mai ales celora din TOCHILEA,