Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Regele Ferdinand” pleaca in Mediterana

Fregata „Regele Ferdinand” a părăsit, vineri, 19 septembrie, portul Constanţa pentru a participa la exerciţii navale în Marea Mediterană şi la Operaţia „Active Endeavour”.

În perioada 24 septembrie – 10 octombrie, fregata va participa la exerciţiul „Noble Midas”, ce se va desfăşura în Marea Mediterană. Pe parcursul acestuia, nava românească va fi supusă unui proces de evaluare NATO nivel II privind interoperabilitatea cu navele din ţările Alianţei.

În luna iulie a acestui an, nava a fost evaluată naţional nivel II în cadrul exerciţiului „Breeze -Certex”, ce a avut loc în Bulgaria.

După încheierea exerciţiului “Noble Midas”, fregata „Regele Ferdinand” va participa, în perioada 10 octombrie – 13 noiembrie, la Operaţia „Active Endeavour”, ce se desfăşoară, sub comandă NATO, în Marea Mediterană.

Este a treia participare a navei în cadrul acţiunii de monitorizare a traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal şi a acţiunilor navale asimetrice.

Nava este comandată de comandorul Marian Săvulescu şi va avea la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 203 de marinari, dintre care 16 ofiţeri.

sursa: Biroul de Presă al Ministerului Apărării

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.