Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Regele Ferdinand” pleacă în Vinerea Mare spre Mediterana

Fregata “Regele Ferdinand”, având la bord un echipaj de 205 marinari şi doi ofiţeri de stat major, va pleca pe  22 aprilie, în Vinerea Mare, spre Marea Mediterană. Fregata va participa, alături de forţele NATO, la misiunea de instituire a embargoului împotriva Libiei, potrivit Evenimentului Zilei.

Cei de la Evenimentul au menţionat că informaţia a fost confirmată de surse oficiale din Ministerul Apărării Naţionale (MapN), dar şi de către reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit cărora, “cu prilejul plecării în misiune internaţională a Fregatei 221, “Regele Ferdinand”, vineri, la ora 9.50, în portul militar Constanţa, Înaltpreasfinţitul Teodosie va rosti rugăciunea de binecuvântare şi sfinţire a corabiei şi de plecare în călătorie”.

Este interesantă reacţia unor oficiali din armată: “inclusiv comandantul fregatei, comandorul Mihai Panait, au refuzat să ofere detalii şi chiar au închis brusc telefonul când au fost întrebaţi de reporterii EVZ despre misiunea NATO”.

Bugetul MApN a fost suplimentat cu 4,5 milioane euro din fondul de rezervă, pentru participarea cu forţe la operaţia NATO de impunere a embargoului asupra armelor împotriva Libiei.

La plecarea fregatei în “misiunea internaţională” sunt aşteptaţi să participe preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Aurel Popa, şi alţi oficiali din armată.

Sursa: Evenimentul Zilei

UPDATE

Pentru a risipi speculaţiile, MApN a emis un comunicat referitor la plecarea în misiune a fregatei “Regele Ferdinand” în care, cum era firesc, în primul paragraf se face referire la ministrul în funcţie al Apărării. Ceilalţi oficiali la “coada” comunicatului.  Cât despre Preşedinte … suspans. Poate că şi militarii care pleacă în misiune sunt … “limitaţi” şi nu fac cinste suficientă persoanei prezidenţiale.

Comunicat nr. 49 din 19.04.2011

“Vineri, 22 aprilie, în portul Constanţa, va avea loc ceremonia militară prilejuită de plecarea fregatei “Regele Ferdinand” în operaţia NATO “Unified Protector”. Ceremonia se va desfăşura în prezenţa ministrului apărării naţionale Gabriel Oprea.

Fregata comandată de comandorul Mihai Panait va avea la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 205 marinari şi va executa misiuni de impunere a embargoului asupra Libiei, în Marea Mediterană. La bordul navei se vor afla şi doi ofiţeri din Forţele Navale care vor face parte din statul major al grupării navale NATO din Marea Mediterană.

La ceremonie vor participa, alături de familiile marinarilor care pleacă în misiune, reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N., ai autorităţilor publice locale, precum şi cadre militare în rezervă şi în retragere, veterani de război.”

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Fregata “Regele Ferdinand” pleacă în Vinerea Mare spre Mediterana”

  1. Fratauceanu says:

    Vant din pupa, camarazi!
    Sa va intoarceti acasa, la cei dragi, nevatamati. Toti.