Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Regele Ferdinand” revine acasă din misiune

Fregata Regele Ferdinand foto Romania Libera

Pe 14 decembrie, în jurul orei 11.00, în Portul Militar Constanţa,va acosta fregata “Regele Ferdinand”. Aceasta revine din misiune în ţară, după ce a participat, în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie, la operaţiunea Uniunii Europene, “ATALANTA”,având drept misiune lupta împotriva pirateriei navale în Golful Aden.
Nava este comandată de comandorul Mihai Panait şi se întoarce din această această misiune cu un echipaj alcătuit din 235 de marinari.

Pe timpul celor 93 de zile de la plecarea în misiune, fregata “Regele Ferdinand” a participat la: – prima operaţie de luptă împotriva pirateriei navale,
– prima misiune desfăşurată în emisfera sudică de o navă militară românească,
– prima misiune a unui elicopter Puma Naval ambarcat dincolo de apele teritoriale ale României, – capturarea unor persoane suspectate de acte de piraterie. Toate aceste sunt menţionate într-un comunicat al MApN.
În cele două luni de misiune în cadrul Operaţiei “ATALANTA”, fregata a parcurs mai mult de 12.500 de mile marine în peste 1.100 de ore de marş, a efectuat şapte misiuni de realimentare pe mare, şapte misiuni de tip “friendly approach”, iar elicopterul Puma Naval a efectuat peste 100 de ore de zbor.
Fregata “Regele Ferdinand” a mai participat, sub comandă NATO, la Operaţia “Active Endeavour” din Marea Mediterană, pentru monitorizarea traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal, şi la Operaţia “Unified Protector”, de impunere a embargoului împotriva Libiei.

La ceremonia prilejuită de sosirea navei din misiune au fost invitaţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, militari în rezervă şi în retragere, veterani de război, membri ai familiilor echipajului.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.