Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Regina Maria” pleacă în misiune sub comandă NATO

Fregata “Regina Maria” va participa în luna octombrie la Operaţiunea “Active Endeavour”, care se desfăşoară în Marea Mediterană sub conducerea NATO.

Ceremonia de plecare în misiune a fregatei a avut loc vineri, 27 septembrie, în portul militar Constanţa, la ora 10.00.

La ceremonie au participat oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi membri ai familiilor echipajului.

Premierul şi ministrul Apărării Naţionale, au participat, de asemenea, în portul militar Constanţa, la ceremonia de plecare în misiune a Fregatei “Regina Maria” care va lua parte, în perioada 1-30 octombrie, la Operaţiunea “Active Endeavour”, sub comanda NATO, în Marea Mediterană.

Nava este comandată de către comandorul Bogdan Vochiţu şi are la bord un echipaj alcătuit din 224 marinari.

“Active Endeavour” a luat fiinţă în anul 2001, ca răspuns imediat al NATO la atacurile teroriste împotriva Statelor Unite ale Americii din 11 septembrie. În cadrul acestei misiuni, navele militare NATO patrulează în Marea Mediterană pentru a monitoriza transporturile de mărfuri şi pentru a descuraja activităţile teroriste şi traficul ilegal.

Forţele Navale Române participă din anul 2005 la această operaţie, contribuind activ la îndeplinirea angajamentelor asumate de către ţara noastră în cadrul sistemului de securitate internaţională.

Aceasta este a IV-a participare a navei şi a VIII-a a Forţelor Navale Române în cadrul acţiunii de monitorizare a traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal şi acţiunilor navale asimetrice, informează Ministerul Apărării.

Sursa: Forţele Navale Române

Bianca Simion, InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Fregata “Regina Maria” pleacă în misiune sub comandă NATO”