Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Fregata “Regina Maria” revine acasă

Fregata Regina Maria. foto replicaonlineLuni, 4 noiembrie, în portul militar Constanţa se desfăşoară ceremonia prilejuită de sosirea fregatei “Regina Maria”.
“Fregata a participat în luna octombrie la Operaţia “Active Endeavour”, acţiune desfăşurată în Marea Mediterană sub conducerea NATO”, potrivit unui comunicat al MApN.

La ceremonie participă ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi membri ai familiilor echipajului.

“În perioada în care a participat la Operaţia “Active Endeavour”, fregata “Regina Maria” a parcurs 5791 de mile marine, 604 ore de marş, a monitorizat 198 de nave şi a interogat 81 dintre ele”, se mai arată în comunicat.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Fregata “Regina Maria” revine acasă”

 1. De ce nu se pot creste porci.. says:

  In nava asta casata de englezi acum 30 de ani asta se pot creste porci ca armament canci//

 2. grigore says:

  Dom’ ministrul apararii mai stie si altceva decat sa tot participe la poate “ceremoniile”? De facut ceva pentru armata, al carui ministru – din greseala – este, cand face? Domnule prim-ministru, cine monitorizeaza aiurelile din conducerea M.Ap.N.?

 3. szilard says:

  Pai daca a participat Dusa e clar nu ?(eu asa zic)
  Bine ca pluteste fregata Regina Maria(are un nume sexy, ce-i drept).

 4. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Plute din fier ruginit luate pe sute de milioane de euro.Da ce stim noi..Sunt baieti destepti cu stele multe [luate la facut bocancii politici]care stiu mai bine…

 5. gheo says:

  Din pacate … titlul ar fi fost mai nimerit … intradevar … “Carcasa DCA revine acasa”, pacat ca, am devenit prostii lumii, cumparand … tot de la “second …”, … asta suntem … !.

 6. szilard says:

  Probabil are katiuse la bord, si niste radare care le ofera salariile celor de pe bord, dar despre SOIMA , CEAPALUNGA ION SI CEAPALUNGA ONELA !

 7. Match Case says:

  Daca ai vrut sa fii ironic afla ca nu ti-a iesit. Oamenii nu isi iau salariile ca sunt niste radare la bord ci pentru ca isi fac treaba cu responsabilitate la nivelul oferit de capabilitatile tehnice de la bord.
  Pentru cunostinta ta, afla ca misiunea de baza a navelor tip fregata este lupta antisubmarin asa ca nu mai bate campii cu rachete si alte aiureli.

 8. De ce nu se pot creste porci... says:

  Dacum lupta fratioare ”cu responsabilitate la nivelul oferit de capabilitatile tehnice e la bord” cu submarilele [in caz de razboi Doamne fereste]ca armament canci la bord ?Ca englezii dupa ce ne-au dat carcasa ruginita si casata au uitat sa bage si niste prastii sau aruncatoare de pietre ceva..

 9. Match Case says:

  Daca ai sa cauti pe net ai sa constati ca are tot ce ii trebuie sa isi indeplineasca misiunea de lupta antisubmarin. Dar nu asta e problema, astazi ii luam peste picior pe cei care au venit din misiunea din Mediterana, maine poate le vine randul celor din Afganistan, probabil poimaine celor care au ramas infirmi pe viata in misiuni, etc. Stau si ma intreb ce dracu e in neregula cu noi, vom avea vreodata respect pentru ceva sau cineva?
  Ca suntem saraci e un lucru recunoscut si avem o scuza, dar sa fim si prosti? aici nu mai e nimic de scuzat.

 10. szilard says:

  Care saraci ??? {cu Delta, Marea Neagra, si Munti cu paduri intunecate, plus teren agricol cit sa Hranescu(Victor Hranescu-de la tenis) toata Europa, mai e si Mergea, Copil, si Simona Halep de la tenis-adica sa Mergeam sa Halim si sa ne Hranim ma Copilule}.

 11. szilard says:

  Bre Match Case :
  Submarinele au evoluat, daca Maica Tereza distruge un submarin cu propulsie nucleara si protectie de 1 m din cauciuc(la undele sonore) rusesc, eu iti dau premiul Nobel acordat scriitorilor de SF.

 12. De ce nu se pot creste porci. says:

  Pentru militari tot respectul.Mai ales ca isi fac meseria in conditii grele pe ruginele alea vechi de 40 de ani si date la taiere de englezi.Si nu e vorba de saracie aici ci de spaga si parandaratul politicienilor .Nu dai 180 de milioane de euro[bani grei] pe o pluta fara armament…