Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Friendship Action 2010 – exerciţiu de instruire comun româno-chinez

Un pluton de militari din Forţele terestre române participă, în perioada 4 – 13 noiembrie, la exerciţiul de instruire în comun româno-chinez “Friendship Action 2010″, care se desfăşoară în localitatea Kunming, provincia Yunnan, din Republica Populară Chineză.

Plutonul românesc, format din 25 de militari din cadrul Batalionului 26 Vânători de Munte de la Brad, şi un pluton de militari din compunerea structurilor de vânători de munte ale armatei chineze vor exersa proceduri specifice acţiunilor militare în teren muntos.

Tematica programului de instruire cuprinde tehnici de alpinism, proceduri de căutare, salvare şi evacuare a răniţilor din zone de mare altitudine, trageri cu armamentul din dotarea militarilor chinezi şi exerciţii tactice în teren muntos-împădurit.

Antrenamentele comune planificate în cadrul exerciţiului contribuie la pregătirea militarilor pentru desfăşurarea operaţiilor militare pe timp de vară-iarnă în zone de mare altitudine, cu climă extremă.

Exerciţiul româno-chinez “Friendship Action” se află la a doua ediţie, prima desfăşurându-se în anul 2009, în România, la Brad. Acesta se înscrie în seria schimburilor de experienţă efectuate în comun de vânătorii de munte români cu structuri alpine din alte state.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Friendship Action 2010 – exerciţiu de instruire comun româno-chinez”

  1. razasul says:

    mda, banii chinezilor, ar fi scos Romania de sub umbrela nefasta a fmi-ului, numai ca, ai nostri politicieni, au planurile lor, …, alte planuri decat ce ne trebuie noua, macar militarii sa cada la pace cu chinezii, ca noi astialalti…, asta e…

  2. Stelian P. says:

    Sincer, ma umple de mindrie patriotica genialitatea debordanta a romanilor care dau gratuit lectii oricui si in orice domeniu. Nu reusesc insa sa inteleg de ce nu isi aplica genialitatea aici in Romania demonstrindu-le tuturor ca ei stiu sa-si aleaga cei mai buni conducatori si nu in permanenta niste tradatori de neam si tara, agenti KGB , betivi, hoti, turnatori, securisti, etc., etc.