Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Furt de arme la Dorohoi

Un subofiţer de la ISU Dorohoi (pompieri) a sustras în dimineaţa zilei de 21 ianuarie din cadrul unităţii unde lucra 12 pistoale Carpaţi de calibrul 7,65 mm, un pistol de exerciţiu şi 240 de cartuşe.

Furtul a fost constatat în jurul orei 5:00, colegii subofiţerului care a comis furtul constatând şi decesul subofiţerului din pază. Pompierul avea mâinile legate şi urme de violenţă pe tot corpul.

“Subofiţerul de pază  a fost găsit mort. Se pare că a fost o altercaţie între persoana dispărută şi subofiţerul de pază. Acesta nu a fost împuşcat, nu a fost tăiat, dar a fost agresat fizic. Pompierul avea mâinile legate şi urme de violenţă pe tot corpul.

Subofiţerul a sustras cheile de la subofiţerul de pază şi a furat armamentul. Subofiţerul care a dispărut cu armele, în vârstă de 25 de ani, a fost angajat la ISU Botoşani din surse externe, în 2006. În ultima perioadă, subofiţerul care a dispărut cu armele era o fire închisă”, a completat şeful ISU Botoşani.

Până în acest moment nu s-a stabilit cauza morţii, însă sub nicio formă nu a apărut în urma împuşcării, a spus Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

Autorităţile exclud posibilitatea ca hoţul ucigaş să fi ieşit din ţară.

“La faţa locului se află echipe de cercetare conduse de procurori criminalişti care efectuaeză cercetări pentru soluţionarea cauzei”, a declarat Daniela Darea, purtătorul de cuvânt Poliţia Botoşani.

“În ultimii 10 ani de când lucrez eu la IGSU, nu am informaţii că s-ar fi întâmplat un fapt similar”, a declarat Alin Maghiar, purtător de cuvânt IGSU.

sursa: Realitatea.net

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.