Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Gabi Oprea – deputatul-ministru cu iniţiative “tardive” pentru militari

Deşi nu a fost în stare să împiedice reducerea soldelor militarilor activi cu 25%, deputatul-ministru, Gabriel Oprea încearcă un nou exerciţiu de imagine. Astfel, se pare că el va depune luni, 27 septembrie, la Camera Deputatilor, un proiect legislativ pentru exceptarea personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care participă la misiuni ale forteţor armate în afara teritoriului României, de la diminuarea cu 25% a cuantumului brut al soldelor lunare.

Informaţia a fost transmisă de Agerpres, citand un comunicat al partidului “trădătorilor”, UNPR.
Iniţiativa poartă semnătura ministrului Apărării Naţionale, deputatul Gabriel Oprea, precum şi a deputaţilor George Scutaru, Eugen Nicolicea, Eugen Bejinariu. Actul normativ este semnat şi de fostul ministru al Apărării, senatorul PNL Teodor Meleşcanu.

“Armata României participă la misiuni în afara teritoriului statului român în baza Legii nr. 42/2004, potrivit obligaţiilor asumate de România prin tratate, acorduri şi alte înţelegeri internaţionale la care este parte, acestea fiind misiuni de apărare colectivă, în sprijinul păcii, de asistenţă umanitară, de tip coaliţie, precum şi misiuni individuale. Militarii români participă la misiuni subsumate conceptului de siguranţă naţională, cu grad ridicat de risc, mare parte dintre aceştia fiind unici întreţinători ai familiilor aflate în ţară” se arată în comunicatul UNPR.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Gabi Oprea – deputatul-ministru cu iniţiative “tardive” pentru militari”

 1. fagarasanu says:

  cred ca baieti din teatre sau saturat si au inceput sa miste.
  PDL si TRADATORII incep sa se teama .
  astia ar fi in stare sa nu mai trimita avioanele sa-i aduca pe militari in tara
  TRADATORUL SEF IZMENAR incearca sa-i cumpere.

  Limbaj cenzurat

 2. micutzul says:

  Nu nene, sa suporte cu stoicism alaturi de popor.
  Ce crede oprea ca daca mai arunca un zvon toti o sa/l creada ? El pleaca bine mersi la MAI, unpr mai castiga un minister si uite asa militarii sunt aburiti din nou. Activii se vor scarpina in dos cand cei in rezerva vor demonstra iar politistii multumiti ca au primit ce/au pierdut, for scoate pulanele la noi. Bai ce ganduri nastrusnice au astia de la putere. Eu sunt constient ca Ceausescu nu cadea daca nu voiau serviciile dar nici serviciile nu mai aveau ce sa faca cand in strada au iesit romanii nemultumiti.
  In rest domnilor activi va doresc vizionare placuta si tihna multa. Noi nu suntem camarazii dv. Noi suntem din …Islamabad ?

 3. mache says:

  Pai cum ramane atunci cu decretarea de catre Base la Ziua Marinei cum ca militarii au acceptat sa se sacrifice si ceilalti trebuie sa le urmeze exemplul? Acu si Oprea ii “submineaza” autoritatea?

 4. antim says:

  ATENTIE SPORITA!
  De ce nu spune nimeni ninic despre ofiterul de aviatie infirm in urma unei catastrofe aviatice participant la miting si caruia prin recalculare i-a fost micsorata pensia de la 1700 lei la 1000 lei.
  Ce spune Oprea in acest caz vizavi de ce spuneau ei legat de pensiile sub 3000 lei?
  Cum cred acesti nemernici ca mai putem suporta minciunile lor intre care si aceea ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea.
  Ce cuvint mai au mincinosii astia in fata personalului armatei,politiei,jandarmeriei,etc.
  Bravo politisti.de acum inainte vor sti ca exista totusi politie,armata si alte institutii de siguranta nationala pe care nu le poti batjocori cum vor ei si divele portocalii.
  Cu politistii DA-SOLIDARITATE, cu hotii si mincinosii care guverneaza tara NU

 5. toma says:

  Domnilor,
  Doresc sa va fac cunoscut ca eforturile facute pentru a se creea data de baze elctronica cu salariile nostre pe parcursul activitatii intampina mari dificultati.
  Foarte multe state de plata nu mai sunt lizibile si nu este posibila o fotografiere a lor, se incearca refacerea lor prin scriere de mana, activitate anevoioasa si relativa. In unele cazuri, unui cadru militar i s-a gresit o litera a numelui ceea ce duce la inregistrarea in baza de date a doua persoane, (una adevarata si alta fictiva). Nu exista CNP ca sa poata fi corectata orice gresala aparuta cu referire la nume, ba mai mult, unele nume nu au initiala tatalui. Sunt persoane diferite cu nume identic pe care calculatorul le considera persoana unica. Pana in prezent Arhiva Militara Pitesti nu a trimis nimic Centrului de Calcul Pensii Militare. In concluzie: se lucreaza numai la arhivele din teritoriu si se contureaza ca singura formula, in metoda de calcul, salariul mediu brut. Ministrul a mintit, minte in contiuare si este de importanta majora ca sidicatul sa obtina aprobarea controlului la fata locului a modului cum se desfasoara actiunea. Prin verificare pe tern se pot obtine date in favoarea noastra, ca probe, la procesele in desfasurare.

 6. micutzul says:

  @ toma
  Chestia cu statele sterse era clara de la inceput. Eram in activitate cand state noi nu se vedeau ca lumea. Acum sunt doar hartii albe. Cei care preiau datele sa inteleaga ca prin a completa cu manuta lor acele acte, inseamna FALS IN ACTE OFICIALE si sa inteleaga ca acele documente sunt in categoria SECRET. De aici pana la a/i da cineva in judecata e putin. Eu personal de abia o astept pe tipa aceea de la DFC a MApN.
  Oricum tare cred ca in curand n/i se vor tripla pensiile si soldele….HI, HI, HI…

 7. armashul says:

  @micutzul
  Statele de plata au fost declasificate prin HG.

 8. antim says:

  @micutzul,fagarasanul, toma, mache ATENTIE SPORITA!
  De ce nu spune nimeni ninic despre ofiterul de aviatie infirm in urma unei catastrofe aviatice participant la miting si caruia prin recalculare i-a fost micsorata pensia de la 1700 lei la 1000 lei.(30 ani vechime cu conditii speciale)
  Ce spune Oprea in acest caz vizavi de ce spuneau ei legat de pensiile sub 3000 lei?
  Cum cred acesti nemernici ca mai putem suporta minciunile lor intre care si aceea ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea.
  Ce cuvint mai au mincinosii astia in fata personalului armatei,politiei,jandarmeriei,SRI<STS.
  Bravo politisti.de acum inainte vor sti ca exista totusi politie,armata si alte institutii de siguranta nationala pe care nu le poti batjocori cum vor ei si divele portocalii.
  Cu politistii DA-SOLIDARITATE, cu hotii si mincinosii care guverneaza tara NU

 9. cititor says:

  Asa este,statele scoase la imprimantele cu ace,abia se vedeau atunci cand erau listate dar dupa ani? Va trebui atentie mare la ce ni se va da ,daca ni se va da ceva.Bani cheltuiti aiurea pentru un proiect legislativ prost,impopular si aducator de daune morale celor care sau servit patria sub Tricolor,pe care cei deazi o prada si o duc la saracie si decadere economica si morala.

 10. toma says:

  @Antim
  Domnule Antim,
  Este incalificabil gestul facut de guvern fata de aviatorul infirm de care faceti vorbire, (nu este singurul din pacate), si atat de grav incat echivaleaza cu o condamnare la moarte. Asta este regimul basescu, criminal si total insensibil. Fiti sigur ca pentru politicienii de astazi, hoti, corupti, lacomi… inteligenta emotionala nu exista. Singurul lucru dominant in comportamentul lor este furtul si excrocarea amaratilor, (gest numit de catre ei inginerii financiare). Este o mare naivitate din partea oricarui militar in R sa creada ca pensiile militarilor vor creste, iar cele sub 3000 lei nu vor fi micsorate. Legea 119/2010 si cea votata prin marea frauda prlamentara au singurul scop de a scadea toate veniturile in mod drastic. Atitudinea defensiva a formatiunilor noastre de organizare,(ma refer inclusiv la SMCD), trebuie sa ne ingrijoreze, pare a fi un joc duplicitar. Unindu-ne trbuie sa le impunem un comportament mai agresiv si eficient, astfel pote castigam si odata cu noi si bietul aviator al carui trgism este tulburator.

 11. micutzul says:

  @ toma
  Sunt plin de amar vazand ca nici un procuror, nimeni nu ia masuri in privinta fraudei din Parlament. Din suflet doresc ca partidele din opozitie sa intre in greva parlamentara. Multi dintre noi nu inteleg ce se intampla, multi nu pot sa creada. Eu spun doar ca istoria si in special copii si nepotii nostri ne vor judeca. Fiindca am fost niste fricosi si niste paparude. Sper ca putem inca sa facem ceva.

 12. Civilul says:

  Referitor la Statele de plata … cei care ati luat drepturile cuvenite separat de alti colegi de-ai Dvs. daca ati fost in misiune sau aplicatii, adica in alta zi fata de de ziua de plata exp. 26 ale lunii – acele state s-ar putea sa nu fi fost arhivate cu documentele voastre de salarii ci impreuna cu documentele de casierie – eu sunt civil si stiu ca voi aveati niste particularitati- dar cam asa am inteles eu din explicatiile unui finantist mil.
  Deci mare atentie sa vi se cuprinda toate drepturile incasate !!!!!!!!

 13. de la cineva says:

  de pe net ceva simpatic
  —( Rodu Aurelian 25-09-2010 22:18

  “Cine-am fost si ce-am ajuns )
  Lup de mare respectat
  Comandant suprem in tara
  Numai pe la M.A.I
  Sunt o javra ordinara!!!!

  Vira prora,Vintul pupa”