Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Gaddafi dispus sa organizeze alegeri libere daca NATO inceteaza atacul

Trimisul dictatorului libian Muammar Gaddafi,  ministrul finanţelor şi planificării, Abdul Hafid al Zleitnioum, a transmis presedintelui nicaraguan Daniel Ortega ca este dispus să organizeze alegeri pentru a depăşi conflictul armat cu care Libia se confruntă de şase luni, cu condiţia încetării tirurilor aeriene ale ţărilor NATO.

Declaratia  a fost facuta de preşedintele nicaraguan Daniel Ortega, citat de AFP, după primirea unei delegaţii libiene trimise de colonelul Gaddafi.

“Libia este într-o poziţie foarte flexibilă, susţin reprezentanţii lui Gaddafi care efectuează un turneu în America Latină. Ei afirmă că nu se tem de schimbări şi că, dimpotrivă, poporul trebuie să decidă şi să-şi exercite dreptul la vot. Dar, pentru a fi create condiţiile propice, pentru a ajunge la această schimbare, trebuie să se pună capăt războiului”, a spus liderul nicaraguan.

El a făcut aceste aprecieri într-un discurs susţinut cu prilejul împlinirii a 32 de ani de la înfiinţarea forţelor aeriene ale ţării. Delegaţia libiană a sosit în noaptea de miercuri spre joi în Nicaragua, aducând o misivă din partea lui Muammar Gaddafi pentru Daniel Ortega, susţine acesta.

Reprezentanţii liderului libian, care s-au deplasat deja în Venezuela, ar urma, după Nicaragua, să meargă în Cuba, apoi în Ecuador, Bolivia şi Brazilia, a spus Daniel Ortega. “Delegaţii libieni vizitează regiunea fără a solicita ajutor militar”, a adăugat el.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.