Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Gemania susţine cooperarea cu Rusia în cadrul scututului antirachetă

Înaintea Consiliului NATO-Rusia, Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat în favoarea unei cooperări strânse între NATO şi Rusia în privinţa scutului antirachetă NATO din Europa.

Şefa executivului de la Berlin a precizat că scutul antirachetă ar fi o reacţie la noile ameninţări pe plan internaţional iar NATO trebuie de aceea să colaboreze strâns cu partenerii de la Moscova în această chestiune.

Aceste declaraţii au fost făcute la o întâlnire la Berlin cu miniştri de externe din statele membre ale Alianţei.
Problema scutului antirachetă european a înrăutăţit serios în ultimii ani relaţiile dintre SUA şi Rusia. Acestea s-au îmbunătăţit considerabil de la venirea la putere a preşedintelui Barack Obama.

Rusia vrea un sistem de apărare comun, pentru a se asigura că acesta nu este îndreptat împotriva sa. NATO oferă Moscovei un sistem comun de apărare anti-rachetă, dar cu structuri de decizie separate.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.