Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generali turci condamnaţi pentru tentativă de lovitură de stat

amiralul turc Özden Omek

În procesul intentat unui număr de 162 de foşti membri ai armatei turce, bănuiţi de a fi pus la cale o lovitură militară, a fost emisă sentinţa de condamnare a acestora la detenţie.

Între condamnaţi se află şi foştii şefi ai marinei şi aviaţiei militare Özden Omek respectiv Ibrahim Firtina.

Acestora şi celorlalţi militari condamnaţi li se impută faptul de a fi pus la cale mai multe atentate asupra unor moschei cu scopul de a împinge Turcia în haos spre a legitima astfel o lovitură militară. Ei ar fi intenţionat, din teama faţă de o islamizare a Turciei, să răstoarne în 2003 proaspătul guvern condus de partidul islamic conservator AKP.

Armata Turciei este consideră drept garant al ordinii democratice şi laiciste a ţării.

Adversarii actualului guvern reproşează autorităţilor faptul de a fi urmărit prin acest proces o discreditare a militarilor.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Generali turci condamnaţi pentru tentativă de lovitură de stat”

 1. Argus says:

  Aviz amatorilor !!!

 2. arti 78 says:

  pentru Argus
  Esti simpatic. Unde, la noi in Romania??? Adu-ti aminte ca boul de gusa (cozmin) ne-a reprosat ca nu am iesit in strada sa-l dam jos pe Ceausescu.
  Maine o sa reproseze armatei ca nu a iesit in strada sa-l dea jos pe basescu
  Mai bine in strada pentru dansul pinguinului…

 3. Papa Oscar says:

  Ce mananci argus, micutzule? Iti mai dau si eu! Asa, ca sa ai ce mesteca.
  Te oferi la ramele noastre?

 4. Briza says:

  162 foste cadre militare turce acuzate, de ce? acuzate ca au vrut sa impiedice islamizarea turciei? atunci, oare, maine vom vedea ca se va darama mausoleul lui Ataturk? interesanta situatie…

 5. victor says:

  162 de turci militari prinsi de CIA, deoarece vroiau sa termine cu controlul serviciului de spionaj american asupra armatei turce. Au dat-o in bara, CIA a avut infiltrati.